Voor (aanstaande) moeders die te maken hebben of hebben gehad met een zwangerschapsdepressie, postpartumdepressie, kraambedpsychose of vroeggeboorte, kan het verwerken van emoties zwaar zijn. Een begeleidingstraject via Djoke.nl is vaak de eerste grote stap richting een beter gevoel. Ik bied je mijn steun in de rug, een luisterend oor en een schouder om op uit te huilen. Ook als je niet te maken hebt met bovenstaande problematiek, maar wel graag iemand nodig hebt die je op weg helpt mag je contact met Djoke.nl opnemen.

Hulp vragen getuigt van kracht! Het is soms nodig om even iemand in de buurt te hebben, die je helpt een stevig fundament te leggen onder het moederschap, zodat je vol vertrouwen je weg kunt vervolgen op de reis van dit moederschap.

 

handen 3

Zwangerschapsdepressie, posttraumatische stressstoornis, postpartum depressie, kraambed psychose en vroeggeboorte, het zijn dingen waar je niet aan wilt denken en je ogen het liefst voor wilt sluiten. Voor veel moeders is de zwangerschap en de geboorte van hun kind geen roze wolk. Dit vertellen valt niet mee, er rust nog steeds een taboe op deze onderwerpen. Een moeder hoort het stralende middelpunt te zijn en niet een toonbeeld van ellende die somber, onrustig, bang, uitgeput en onzeker is en ook nog een wandelende hormonenbom die in huilen uitbarst.

Er wordt snel gezegd: ‘je wilde toch een kind”. Dan ga je niet zeggen dat het moederschap je tegenvalt en je soms spijt hebt dat je eraan begonnen bent.

Bij de huisarts, verloskundige en consultatiebureau wordt vaak gezegd dat deze gevoelens erbij horen, dat je moet wennen en als moeder ga je dan maar weer naar huis. De gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid nemen toe, maar je tobt maar door, immers de arts zegt dat het erbij hoort.

Als moeder heb je ondersteuning,begeleiding en een luisterend oor nodig, het is belangrijk dat je serieus wordt genomen. Soms is medicatie nodig of een behandeling met hormonen, vitaminen en mineralen. Ook een goed voedingspatroon is van groot belang. Cognitieve gedragstherapie en mindfulness dragen bij tot het anders met zaken om leren gaan. Hoe eerder er hulp wordt geboden des te beter dit is voor de hechting van moeder en kind. Het is belangrijk dat de emotionele ontwikkeling van het kind niet verstoord wordt. Hier moet veel aandacht voor zijn door degene die hulp biedt.

Ik kijk eerst met jou samen naar je hormoonhuishouding, is er sprake van een lichamelijke oorzaak? Dan kijk ik met name eerst naar het herstel van deze lichamelijke balans. Deze behandeling wordt op maat aangepast met een behandeling met hormonen, vitaminen en mineralen.

Soms is het nodig om toch antidepressiva te gebruiken, dit kan echter ook averechts werken. Dit wordt ook alleen voorgeschreven door een arts, na een uitgebreid onderzoek. Er is medicatie waarbij het mogelijk om borstvoeding te geven. Overleg dit metje arts.

Gedragstherapie helpt ook vaak goed, je leert hierbij negatieve gedachten en gedrag om te zetten naar positief gedrag en gedachten. Mindfulness kan hier een grote bijdrage in leveren, je leert in het hier en nu te denken met aandacht voor dat wat er is.

Djoke.nl steun in de rug van moeders en hun partner biedt je deze hulp graag. Wanneer je kiest voor Djoke.nl kies je voor kwaliteit en een persoonlijke benadering.

Djoke.nl maakt onder andere gebruik van mindfulness en Bars behandelingen. Samen maken we een plan van aanpak op maat.

Blijf niet alleen tobben, bel of mail gerust.

Contact met Djoke telefoon: 06-44568443

Deze kennismaking kan zowel telefonisch plaatsvinden, maar ook bij jullie thuis. Is dit lastig en kom je liever naar mij toe dan kan dit ook. Samen kijken we wat jij nodig hebt. We bepalen samen het doel waar je naartoe wilt werken en gaan aan de slag met gesprekken en oefeningen op maat, aangepast aan je eigen situatie. Hierbij maak ik onder andere gebruik van Mindfulness, Acces Bars en Dunstan babytaal.

We bekijken of er sprake is van een goed en verantwoord voedingspatroon.

Hulp en begeleiding door Djoke.nl

  • Zwangerschapsdepressie: voor sommige moeders kan een zwangerschap een hele zware en moeilijke periode zijn. Deze periode is ontzettend belangrijk voor jezelf, maar ook voor je ongeboren kind en je gezin. Goede begeleiding bij een zwangerschapsdepressie, zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat en meer plezier hebt in je zwangere periode. Je hoeft overigens niet depressief te zijn om begeleiding te krijgen van Djoke.nl. Soms kan het ook fijn zijn eens te praten met iemand die op een afstandje met je meekijkt. 
  • Kraamtranen: hoe kan ik hier als moeder mee omgaan en wat houdt het precies in? Kraamtranen horen erbij en zijn doorgaans na twee weken over. Na de bevalling gaat het progesterongehalte snel terug naar het niveau van voor die tijd, deze snelle daling zorgt onder andere voor de kraamtranen. Rust, aandacht en “warmte” dragen eraan bij dat je als moeder snel opknapt. Verg niet teveel van jezelf en probeer te slapen wanneer je kunt.
  • Ontzwangeren: na zwangerschap en bevalling wil je het liefst zo snel mogelijk weer je oude  “ik” worden, maar die bestaat die nog wel? Van jonge vrouw ben je nu moeder geworden, dit heeft veel impact op je als vrouw. Je moet jezelf nog leren aanvaarden in de moederrol. Bij de ene moeder gaat dit makkelijker dan bij de andere moeder. Het kan fijn zijn hierin begeleiding te krijgen en een steun in je rug, Djoke.nl biedt jou die steun en helpt je balans aanbrengen in deze nieuwe situatie.
  • Postpartumdepressie: moeders die hiermee te maken krijgen voelen geen blijdschap, hebben last van angst en schuldgevoelens. Ze leven in een nachtmerrie. De ene moeder kan dit uiten door geen interesse te tonen in haar kind. De andere moeder is juist overbezorgd uit schuldgevoel. Per jaar krijgen jaarlijks ongeveer 17.000 vrouwen te maken met een postpartumdepressie
  • Postpartum psychose (kraambed psychose):   iedere vrouw kan in principe een postpartumpsychose krijgen. In de volksmond noemt men dit een kraambedpsychose. Deze kraambedpsychose kan acuut optreden en ontstaat meestal zeven dagen tot vier weken na de bevalling. Moeders die hier mee te maken krijgen hebben last van een verstoorde werkelijkheid, wanen, hallucinaties en grootheidswaanzin, voorafgegaan door slapeloze nachten. De kraambedpsychose is het ernstigste ziektebeeld na een bevalling. Opname op een psychiatrische afdeling is dan ook tijdelijk noodzakelijk voor moeder en kind. Een kraambedpsychose komt ongeveer bij 1 op de 1000 kraamvrouwen voor.

Soms is de drempel hoog

Voor veel moeders is er een grote drempel om hulp te vragen. Soms uit angst dat er gelijk allerlei instanties bij gehaald worden, soms omdat je je zo ellendig voelt dat je de energie niet op kunt brengen om ermee aan de slag te gaan. Bij Djoke.nl is het niet nodig deze drempel te ervaren. Neem gerust contact met mij op, per e-mail of telefoon 06-44568443 en vraag naar de mogelijkheden die Djoke.nl je kan bieden en op welke gebieden ik jou kan helpen bij het ondersteunen van jou en je gezin.

 

error: Content is protected !!