En dan komt je kindje te vroeg

 

Wat had je het je als ouders anders voorgesteld. Een lekkere ontspannen zwangerschap en een gewone thuisbevalling met als beloning een wolk van een baby, daarna een gezellige kraamtijd, waarin je verwend wordt door je omgeving en de kraamverzorgende. Zij helpt jullie een stevig fundament te leggen onder jullie reis door het moeder- en ouderschap. Als zij weg is vervolgen jullie vol vertrouwen je reis als ouder.

Hoe anders is de werkelijkheid voor ouders en hun baby als zij te maken krijgen met een vroeggeboorte. Het is een groot contrast, je kindje ligt in de couveuse en heeft veel zorg en aandacht nodig. Als moeder heb je de bevalling in een roes meegemaakt en als partner sta je ernaast vol zorg om je vrouw en kind. Je moet kiezen, blijf ik bij mijn vrouw of ga ik mee met mijn kind. Dat kleine kindje vol lijnen en infusen, aangesloten op apparatuur die het in leven moet houden. Wat een zorgen en wat een verdriet. Het lijkt niet op die roze wolk die je had verwacht. Je toekomst is veranderd in een rollercoaster van emoties en je moet je weg zien te vinden in een wereld die je net kent en waar je echt niet op gerekend had. Deze te vroeg geboren kinderen en hun ouders blijken kanjers te zijn en gaan vaak een lange en onzekere weg.

Gelukkig bestaat dan de Vereniging van ouders van couveusekinderen, Kleine Kanjers, stichting Prilleven, vakblad Vroeg en vele neonatologie afdelingen en anderen in Nederland die ouders steun bieden. 

Bij Djoke.nl kun je ook terecht voor een steun in de rug, zowel bij de zorg voor je kindje als voor emotionele begeleiding. Daarnaast geef ik trainingen aan kraamverzorgenden en andere geïnteresseerden over dit onderwerp. Neem gerust een kijkje op mijn site. Die is steeds volop in ontwikkeling.

Blijf niet alleen tobben, maar zoek hulp als je het niet redt.

Het hele artikel is te lezen in Kleine Maatjes http://www.couveuseouders.nl/

Deel dit bericht gerust op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Comments

comments

error: Content is protected !!