Ik schrik ervan, 1 op de 10 kinderen mishandeld

Wat schrik ik van dit bericht in de media, dit is echt wel zorgwekkend. Waar zijn wij mee bezig met zijn allen? Opvoeden van kinderen is zeker niet gemakkelijk. Wat mij betreft begint opvoeden al als je weet dat je kinderen wenst. Als je weet dat je graag kinderen wilt, verdiep je dan eerst eens  in de realiteit van het ouderschap. Ouders worden is een reis door het leven. Een reis langs obstakels met diepe dalen en ongekende hoogtes. Als je ouders wordt ben je dat 24 uur per dag zeven dagen per week en je levenlang. Het is prachtig om een kind te mogen krijgen en groot te brengen, maar tegelijkertijd ook een taak die veel van je vergt. Van te voren weet je niet wat je te wachten staat. Krijg jij te maken met een te vroeg geboren kindje, of met een zwangerschaps-of postpartumdepressie? Gaan jij en je partner uit elkaar en resulteert dit in een vechtscheiding? Komt er rouw en verlies op je pad of wordt je werkloos etc… 

Honderden gezinnen heb ik al mogen begeleiden en vaak hoor ik van te voren heel vaak: “dat overkomt mij niet hoor”. Maar dat weet je niet van te voren. De meest stabiele persoonlijkheid kan onderuitgaan in de ratrace van het leven. 

Wat hebben kinderen nodig:

liefde, warmte, veiligheid, aandacht, knuffels en aanraking.

rust, reinheid en regelmaat in een modern jasje van 2015.

ouders die werkelijk betrokken zijn, weg met die smartphone als je bezig bent met je kinderen, of aan tafel zit. Luister naar elkaar in liefde en met aandacht.

En als zich problemen voordoen, trek aan de bel en wees eerlijk, zoek hulp zodat je niet in de vicieuze cirkel van schreeuwen en mishandeling terecht komt.

Kom jij in deze situatie terecht, zoek hulp, je hoeft je niet te schamen als het even niet meezit. Hulp en steun zoeken getuigd juist van kracht.

Merk je dat kinderen in je omgeving slachtoffer zijn, probeer het te bespreken met de ouders. Lukt dit niet, neem contact op met veilig thuis. http://www.vooreenveiligthuis.nl/

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Comments

comments

error: Content is protected !!