Kraambed-massage

Hoera gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje.

Je kraamtijd is begonnen en hoe je de bevalling hebt ervaren is voor iedere moeder weer een eigen en unieke ervaring. Je lichaam gaat nu ontzwangeren en tussen de derde en vijfde dag kunnen de kraamtranen opkomen. Dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn. Ook dit is voor iedere pas bevallen vrouw weer anders. Je hebt een megaprestatie geleverd en nu komt er ook veel op je af, je gaat je kindje leren kennen en je voelt je enorm verantwoordelijk. De borstvoeding gaat op gang komen, maar ook als je gekozen hebt voor het geven van de fles kan je erg moeten wennen aan een nieuw ritme en slapeloze nachten. Je bent moeder geworden en je partner is vader of ook moeder geworden, hoe bijzonder is dat?

Goede zorg begint bij jezelf, maar al te vaak is dit de sluitpost. Belangrijk is het voldoende rust nemen, gezond eten en jezelf op de eerste plaats zetten. Gun jezelf een heerlijke kraambed massage of misschien geeft iemand je deze cadeau. Je hoeft er de deur niet voor uit, ik kom naar jou toe.

Het zal je herstel bevorderen en de borstvoeding helpen stromen.

Waarom kraambed massage in de kraamweek?

Voor ontspanning, rust, herstel en balans.

Heerlijk thuis in de kraamweek gemasseerd worden in je eigen bed, hoe fijn is dat? Maar wil je liever een paar weken later een massage ontvangen dan is dit ook mogelijk. De massage voor moeders kan vanaf de kraamweek tot een jaar na de bevalling plaatsvinden.

Een zwangerschap en bevalling is één van de grootste levensgebeurtenissen in je leven. Het krijgen van een kind heeft veel impact. Na zwangerschap en bevalling hebben lichaam en geest wel een jaar nodig om te herstellen.

Mentaal en fysiek is een geboorte een pittige klus. De geboorte zorgt voor een euforisch gevoel en je adrenaline houdt je scherp. Meestal zo rond dag drie tot en met vijf zie ik vrouwen instorten en komen de kraamtranen op gang (sommige vrouwen hebben nergens last van, ook dat is normaal). Kraamtranen horen erbij en gaan doorgaans na twee weken over.

Ik zeg meestal tegen de vrouwen dat je het kunt vergelijken met het lopen van een marathon, ook dan is er herstel nodig na die tijd.

Een massage met etherische (essentiële) oliën kan je helpen eerder bij jezelf te komen.

Ik kom bij jou aan huis (dit kan al tijdens de kraamweek), samen kijken we wat jij nodig hebt. Vervolgens ontvang je een heerlijke, ontspannende massage.

Desgewenst kijken we of aromatherapie je verder kan ondersteunen bij je herstel.

Voordelen van deze kraambed massage:

  • rug, schouder en nekklachten verbeteren
  • ondersteunend bij het geven van borstvoeding
  • afvoer van de afvalstoffen gaat sneller
  • vermindering van hoofdpijnklachten
  • bevordert de bloedcirculatie
  • baarmoeder herstelt sneller
  • helpend bij kraamtranen en stress
  • ondersteunend als er sprake is van een postpartumdepressie
  • herstel na keizersnee verloopt beter

En een massage is natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannend. Ook als je nergens last van hebt is een massage een heerlijke behandeling in de kraamweek. Tijdens mijn werk als kraamverzorgende gedurende de laatste 15 jaar heb ik veel vrouwen gemasseerd en unaniem geven ze aan dit een heerlijke toevoeging te vinden.

Laat je gewoon lekker verwennen. Bel me gerust voor een afspraak of stuur een berichtje.

Ook een cadeaubon behoort tot de mogelijkheden.

Kosten € 55,– per behandeling van ongeveer een uur bij jou aan huis. \

Reiskosten komen op € 0,19 per kilometer.

Wil je liever bij mij op locatie komen dan kan dit natuurlijk ook.

Afspraak maken

error: Content is protected !!