Massage

 

Aanraking is een eerste levensbehoefte voor mensen. Als een vrouw zwanger is zie je haar beschermend haar buik aanraken en masseren. Na de geboorte is het eerste wat de moeder doet, haar armen om de baby heen slaan en lieve woordjes fluisteren. Ook de vader streelt de buik van zijn zwangere vrouw en omarmt de baby liefdevol als het goed is.

Bij opgroeiende kinderen doet een kus van de ouders wonderen, in relaties kun je niet zonder aanraking en ook oudere mensen komen regelmatig aanrakingen tekort. Kortom een mens heeft gedurende zijn of haar hele leven behoefte aan aanraken en aangeraakt worden op een liefdevolle en respectvolle manier. Aromatherapie en massage dragen zodoende bij aan een gezonde levensstijl.

Het ervaren van pure ontspanning is voor veel mensen moeilijk.

Ik help jou optimaal te ontspannen. Je kunt hiermee preventief werken aan je gezondheid. Veel fysieke en psychische gezondheidsproblemen kunnen zo worden voorkomen of verbeteren. Het is belangrijk je gezondheid te bewaken en indien mogelijk ziekte te zien voorkomen.

Aanraken en aangeraakt worden is helaas voor veel mensen geen realiteit. Of ze ervaren door ziekte en narigheid veel pijn bij aanrakingen. Een aanraking kan echter meer zeggen dan duizend woorden. We communiceren veel via social media, maar tijd voor echt contact is er steeds minder. We hebben het druk en rennen maar door.

Kijk maar eens naar gezinnen, de onverdeelde aandacht tussen ouder en kind per dag bedraagt slecht tien minuten. Contact hebben, elkaar aanraken is van levensbelang. Raak je je baby niet liefdevol aan dan zal het niet groeien, slapen en zich prettig voelen. Het kind voelt zich in de steek gelaten. Aanraken is belangrijk om verbinding te maken. Je baby aanraken is nog belangrijker dan het geven van borstvoeding ( wat ik ook belangrijk vind). Maar voeding geven kan ook op andere manieren en dat kan aanraken niet.

Een opgroeiend kind voor het slapen gaan even lekker masseren maakt dat je contact legt en verbinding maakt. Je kunt even de dag samen doornemen en afsluiten.

Een zieke, liefdevol en respectvol aanraken maakt dat hij/zij even een andere manier van aanraken ervaart.

De ouder wordende mens zal opbloeien bij bijvoorbeeld een hand – en/of voetmassage. Zich gezien en gehoord voelen.

Voeten worden weer warm, handen ontspannen en de energie gaat weer stromen en spanningen worden losgelaten. Het lichaam en geest komen beter in balans.

Door massage ( aanraking) kun je beter of weer in contact komen met jezelf. Het weer voelen en herkennen van je eigen lichaam zal processen op gang brengen die bevrijdend werken.

Gun jezelf deze ervaring of boek een ervaring voor een ander. 

Contact

error: Content is protected !!