IMG_3014

Ik ben Djoke ten Kate, een enthousiaste vrouw met een positieve instelling. Al jaren begeleid ik vrouwen tijdens de prachtige reis van het moederschap. Een levensgebeurtenis die veel impact heeft op het leven van vrouwen en hun partner. Als kraamverzorgende heb ik honderden van deze moeders/ouders mogen begeleiden tijdens dit prachtige proces. Het krijgen van een kind is een unieke gebeurtenis in het leven van (aanstaande) ouders.

Maar die prachtige gebeurtenis heeft ook een andere kant van de medaille. De roze wolk waar je op gehoopt had,kan ook grijs of inktzwart kleuren. Steeds vaker kreeg ik vrouwen op mijn pad die hulp zochten. Ik heb jarenlang gestudeerd op dit onderwerp en me verdiept in die andere kant van het moeder- en ouderschap.Naast mijn opleiding voor coach/counselor en mindfullnestrainer, heb ik veel aanvullende studie gevolgd op dit vakgebied om me verder te bekwamen. Op dit moment studeer ik Klinische Psychologie Vanaf zeven februari 2012 besloot ik mij voor de vrouwen en hun gezin in te zetten.

 

Ik ben als Postpartumcoach/counselor & trainer gespecialiseerd in psychosociale zorg rondom zwangerschap en geboorte, maar ook dat belangrijke eerste jaar erna. Ik ben als Natuurgeneeskundig therapeut (waarbij ik voldoe aan de platonorm) aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, hierdoor word ik vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Steeds vaker ontmoette ik (aanstaande) moeders die vastliepen in hun moederschap. Uit eigen ervaring wist ik hoe dit voelde. Hoe wanhopig, eenzaam en zorgwekkend dat kan zijn. Ik had immers drie keer een postpartumdepressie doorgemaakt. Gelukkig had ik wel die huisarts die er voor me was en dagelijks langskwam. Die steun wilde ik ook bieden aan de (aanstaande) moeders.

Mijn zorg lever ik meestal aan huis bij de moeder en haar gezin. Maar ik heb ook de mogelijkheid om de moeder bij mij in de praktijk te ontmoeten. Hiervoor ben ik aangesloten bij het Centrum Complementaire Gezondheidszorg De Liemers in Westervoort.

Hier verzorg ik Aroma touch behandelingen en Acces Bars behandelingen. Deze hebben een gunstig effect bij (aanstaande) moeders met depressieve klachten en hormonale disbalans of na het doormaken van een trauma.

Daarnaast ben ik Mindfulness trainer en houd ik coaching/counseling gesprekken met de moeder en haar gezin.

Naast mijn passie heb ik ook een missie:

Deze missie is dat moeders die te maken krijgen met een zwangerschaps-postpartumdepressie, postpartumpsychose of vroeggeboorte nog beter begeleidt gaan worden.

Ik richt mij hierbij naast de begeleiding voor ouders, vooral op de kraamverzorgenden die een eerste stevig fundament helpen leggen onder het moeder- en ouderschap. Daarnaast zijn mijn trainingen goed aan te passen voor aanverwante beroepsgroepen die met de moeders en hun gezin werken. Het voorlichten en begeleiden van vrouwen tijdens de zwangerschap en geboorte zijn van groot belang. Preventie en het bespreekbaar maken van deze problematiek moet nog steeds uit de taboesfeer worden gehaald.

Het is nodig dat er eenduidig en landelijk professionals worden opgeleid, die weten waar ze de moeder en haar gezin in de thuissituatie nog beter bij kunnen ondersteunen en naar kunnen doorverwijzen.

Ik houd van mensen, dieren, natuur, lees graag, studeer (meestal) graag en geniet van het reizen, theater, muziek, en vooral van mijn man,kinderen en kleinkinderen.

Dit ben ik, Djoke, een vrouw die hartstochtelijk van dit mooie leven houdt.


img-20161009-wa0000