Wie is Djoke

 

Djoke ten Kate

Wie is Djoke, vaak krijg je dan een opsomming van wat je hebt en doet. Ik ben een vrouw waarin nog altijd het kleine meisje aanwezig is wat ze ooit was. Ik ben uitgegroeid tot een vrouw met enige wijsheid en leer nog dagelijks bij. Ik houd van klein kind af aan van mensen en dieren. Ik ben graag buiten, verdiep me graag in allerlei onderwerpen. Ik ben warm, betrokken, fit, helder en energiek. Ik houd van reizen en lezen, ben graag buiten en kan ook dromerig zijn, veel plannen maken en veel bedenken. Dat gaat ook weleens mis.

Dan wil ik teveel en ben te impulsief. Maar ik heb veel geduld en ga net zo lang door tot iets lukt.

Als jong meisje was ik altijd bij en met mensen in de weer, toen ik heel klein was ging ik al socializen in de buurt bij ouderen die eenzaam en alleen waren. Toen ik ging werken werd ik gezinsverzorgende en kreeg al jong veel verantwoordelijkheden, die niet altijd bij mijn leeftijd paste.

Jaren later werd ik kraamverzorgende en van daaruit heb ik de afgelopen zes jaar veel vrouwen en hun gezin mogen begeleiden tijdens en na de geboorte, maar ook als er sprake was van een postpartumdepressie. Ik ontwikkelde en schreef trainingen. Ik werkte weer een poos in de ouderenzorg en zag de eenzaamheid en dat deze mensen alleen functioneel aangeraakt werden. Ik besloot het roer langzaam om te gooien. Ik ben me steeds meer gaan richten op de holistische kant en

DAAROM

Gaat het roer om bij Djoke.nl


Missie:

Mijn missie is om vooral voor vrouw en kind het verschil te gaan maken en ze weer te gaan laten voelen. Al mijn expertise van de afgelopen jaren en mijn leven stop ik in dat wat ik doe. De afgelopen jaren heb ik moeders mogen begeleiden tijdens de bevalling en kraamtijd en als er sprake was van een postpartumdepressie of vroeggeboorte. Ik ontwikkelde trainingen en toch was dit het niet helemaal. De moeders hebben nog steeds mijn aandacht, maar ik wil er zijn voor alle vrouwen van jong tot oud. Vorig jaar heb ik zoveel eenzaamheid gezien dat ik graag voor iedere vrouw er wil zijn in de vorm van het geven van een stuk aandacht en massage aan huis. Ik geef aromatherapie en massage aangevuld met gesprekken.

 

Mijn portfolio:

Ik studeerde maatschappelijke dienstverlening, volgde diverse stages en zorgde voor mijn gezin. Vervolgens had ik pech en liep vanwege rugklachten jarenlang in korsetten en er volgende vier operaties. Omdat ik veel in bed moest liggen, en mijzelf toch wilde blijven ontwikkelen, volgde ik via het LOI een studie Management in de Gezondheidszorg.

Na mijn herstel heb ik langdurig bij Achmea en ABN gewerkt. Daar heb ik afdelingen op poten gezet en verzekeringen afgesloten. Hoewel mijn hart daar niet lag deed ik het met veel enthousiasme want er moest toch brood op de plank komen.

Op mijn eenenveertigste besloot ik dat het tijd was om mijn hart te gaan volgen. Ook nu werd ik door mijn gezin gesteund. Ik schreef mijn afstudeerscriptie over zwangerschaps- en postpartum depressie en over postpartumpsychose.

Er was een nieuwe passie bijgekomen.

Na jaren te hebben gewerkt in de kraamzorg, waarbij ik honderden moeders heb mogen begeleiden, ben ik in november 2011 gestart met mijn eigen bedrijf: Djoke.nl dé steun in de rug voor moeders. De jaren eraan voorafgaand heb ik alles wat los en vast zat geleerd over deze onderwerpen.

Steeds vaker ontmoette ik (aanstaande) moeders die vastliepen in hun moederschap. Uit eigen ervaring wist ik hoe dit voelde. Hoe wanhopig, eenzaam en zorgwekkend dat kan zijn. Ik had immers vier keer een postpartumdepressie doorgemaakt. Gelukkig had ik wel die huisarts die er voor me was en dagelijks langskwam. Die steun wilde ik ook bieden aan de (aanstaande) moeders.

Ik ben een opleiding voor coaching, counseling en mindfulness gaan volgen. Onlangs volgde ik een cursus Acces Bars, waar ik bij de begeleiding veel gebruik van maak voor vrouwen en hun partner. Dit helpt ook goed bij kinderen. Ik houd van uitdagingen en blijf mijzelf verder ontwikkelen door het volgen van diverse studies en cursussen op mijn vakgebied. Ik heb de opleiding Psychosociale basiskennis via Sonnevelt opleidingen gevolgd en voldoe hiermee aan de Plato norm. Hierdoor word ik vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik studeer voor Klinisch psycholoog en ben Aromatherapeut. Ik gebruik deze aromatherapie als ondersteuning bij mijn begeleiding.

Sinds 1976 ben ik getrouwd met mijn lieve man en naast mijn eigen vier kinderen hebben wij inmiddels 12 kleinkinderen, waarvan zes te vroeg geboren zijn. Nummer dertien is op komst.

Dit vak is mijn passie en naast mijn eigen praktijk werk ik nog als kraamverzorgende, geef trainingen en ben werkzaam als vrijwilliger voor couveusekinderen.

Ik houd van reizen, natuur, lezen, leren, schilderen en met mensen omgaan. Het liefst ben ik op Schier of heerlijk in mijn huis aan de IJssel.

Dit ben ik, Djoke, een vrouw die hartstochtelijk van dit mooie leven houdt. Ik kijk vooral naar de zonkant van het leven.

 

error: Content is protected !!