Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Steeds vaker hoor ik in mijn praktijk en in de media en op allerlei site’s over angst voor de zwangerschap en het moeder en ouderschap. Is dit herkenbaar voor jou? Natuurlijk is het moeder en ouderschap spannend, je weet immers niet waar je aan begint. Het is de reis van je leven waar nooit een einde aan komt. Hoe gaaf is dat?

Je zult onderweg meerdere keren staan te kijken op de rotonde van het moeder en ouderschap waar je nu weer heen zult gaan. Soms ervaar je euforische hoogten en de andere keer ervaar je diepe dalen, de afgrond komt nabij en je weet dan weer net te ontsnappen aan het gevaar. Dat zorgt er vaak voor dat je angst kunt ervaren. Maar ieder mens kent wel angst, om te zakken voor een examen, bang dat je niet goed genoeg bent in je werk, dat je geen relaties kunt onderhouden, angst dat je geen kind kunt opvoeden en angst voor het zwanger zijn en een kind baren.

Zijn angsten gegrond?

Het is je diepste angst die vaak wordt overschreeuwd door andere dingen en je de angst liever niet onder ogen wilt zien. Maar door het benoemen van waar je bang voor bent wordt al een deel van je angst weggenomen. ( ik heb het hier niet over angststoornissen). Mindfulness kan een goed hulpmiddel zijn om angst onder controle te krijgen.

Schrijf eens op waar je bang voor bent, je kunt een dagboekje bijhouden.

Bedenk wat het ergste is wat je kan overkomen en is dat dan werkelijk zo erg? Of valt het wel mee?

Ontwijk jij je angst? Zoek het dan juist op en ervaar dat je het best kunt.

Praat erover met anderen en als je het gevoel hebt dat het niet gaat lukken, zoek dan professionele hulp.

Vlucht vooral niet in drank, drugs, overmatig of juist niet eten etc…

Het is nog steeds: men lijdt het meest onder het lijden dat men vreest. Het kan je leven behoorlijk verpesten. Jij bent degene die zelf er iets aan kunt doen, blijf niet tobben als het niet lukt.

Angst moet geen leidraad in je leven worden.Laat dit je leven niet gaan beheersen.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: