Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Als je te maken krijgt met het verlies van een dierbaar persoon in je leven, een kind, een partner, een ouder of een goede vriend dan heeft dit veel impact. Het kan gepaard gaan met gevoelens van intens verdriet en pijn. Je voelt je rusteloos, machteloos, boos, verdrietig, eenzaam en ontheemd en je gevoel van veiligheid is weg.

Rouwverwerking is voor iedereen anders. Mannen en vrouwen hanteren verschillende coping stijlen. Daar waar de vrouw graag praat over haar gevoelens zijn veel mannen vaak gebaat bij het bewegen en sporten in de buitenlucht of iets anders actiefs doen.

Rouw en verlies kunnen naast het overlijden van een dierbare, ook ontstaan door echtscheiding, verlies van een baan of gezondheid of het doormaken van een trauma.

Je eigen rouwproces is van jou. Iedereen doorloopt dit proces op zijn eigen, unieke manier. Een standaardformule bestaat niet, dat zou gemakkelijk zijn.

Aromatherapie en rouwverwerking:

Als mens ga je allemaal anders om met spanningen in je leven. Dit heeft te maken met hoe jijzelf in het leven staat. Praat jij over je gevoel? Blokkeer jij jezelf? Je voelt bij rouw vaak dat je spieren gespannen zijn en mentaal pieker je je suf, je ervaart stress, gevoelens van lusteloosheid en je hebt vaak een kort lontje.

Massage met essentiële oliën kunnen je helpen met je gevoelens weer op een rijtje te krijgen. Je ontspant je beter. Een zachte ontspanningsmassage leert je weer te luisteren en te voelen naar je eigen lijf. Door de massage neemt de stress af, door aanraking voel je je rustiger en geborgen. Het gebruik van essentiële oliën ondersteunen het zelfhelend en herstellend vermogen van lichaam en geest.

Ook een bad of voetenbad of de olie in een diffuser vernevelen kan bijdragen aan herstel.

De meeste essentiële oliën zijn geschikt hiervoor. Maar vooral Wierook en de Citrusachtigen vind ik prettig om te gebruiken. Maar er zijn zoveel mogelijkheden, ik werk zelf op maat, ieder mens is uniek en heeft weer iets anders nodig.

Het afnemen van een goede anamnese is belangrijk, kijk en luister naar degene die je gaat helpen en ondersteunen. Wat heeft hij of zij nodig op dit moment, dat kan per keer verschillend zijn. Ben jij degene die hulp zoekt, zorg dan dat je goed je verhaal kunt doen en vertrouwen hebt in de persoon die jou gaat begeleiden. Ik help je graag.

Contact

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: