Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Zo tussen de 45 en 55 jaar kom je als vrouw in de overgang. Je vruchtbare leeftijd is voorbij en de hormoonbalans in je lichaam gaat veranderen. Soms voel je je net als in de puberteit. Vrouwen kunnen gedurende hun leven veel hormonale klachten hebben, je gaat menstrueren, krijgt wel of geen kinderen en beide kan veel impact hebben zowel hormonaal, psychisch als sociaal en fysiek.

Uiteindelijk overwin je best veel tijdens de reis door het leven, maar dan…

Komt de overgang om de hoek kijken. Door de veranderende hormoonhuishouding kan je leven opeens finaal op zijn kop staan. Je lichaam wordt en voelt anders, sterke emoties steken de kop op en je geheugen lijkt wel een zeef. Dan komen daar de opvliegers bij, nachtelijk transpireren, je voelt je opgeblazen en je gewicht neemt toe en je taille verdwijnt.

Je kent jezelf niet terug en kunt opeens in huilen of woede uitbarsten, alles wordt je teveel, waar je eerder je hand niet voor omdraaide, zorgt er nu voor dat je overal beren op de weg ziet. Je piekert je suf en ligt nachten wakker.

Als je in deze nieuwe levensfase komt ga je de balans van je leven opmaken en kijk je terug naar je verleden en ga je als het goed is nieuwe plannen maken en nieuwe doelen stellen voor de toekomst.

Mentaal, fysiek, emotioneel en seksueel vinden er veranderingen plaats die je behoorlijk uit je evenwicht kunnen brengen, maar ook nieuwe kansen en uitdagingen biedt. Het kan een hele mooie en positieve periode in je leven zijn. Kinderen worden groter of gaan het huis uit en je krijgt meer vrijheid.

Heb je kinderen in de puberteit en ben jij in de overgang dan kan dit ook erg botsen. Ook dit gaat voorbij. Het positieve is dat er echt een eind komt aan de overgang.

Je kunt deze periode niet ontlopen maar hebt wel een keuze hoe je ermee om wilt gaan.

Wil je verbitterd raken door het leven of ga je deze nieuwe uitdaging aan. Laat je oude overtuigingen los en creëer ruimte voor nieuw verworven wijsheden in je leven en geniet van een nieuwe, persoonlijke groei.

Herkenbaar?

Aromatherapie met essentiële oliën kan een rol spelen in het verlichten van het onbehaaglijke gevoel dat je ervaart zowel psychisch als fysiek. Het kan een ondersteunde en zelf herstellende rol spelen.

Wat kan er zoal gebeuren in je lijf?

Stemmingswisselingen:

Waar jij je eerst redelijk stabiel voelde, kan dit tijdens de overgang opeens omslaan van het ene op het andere moment. Deze stemmingswisselingen zijn een veel voorkomend probleem tijdens de overgang en kunnen je het ene moment een euforisch gevoel geven en het andere moment zorgen voor een depressief gevoel( betekent niet dat je gelijk depressief bent). Zonder aantoonbare reden kun je opeens een enorme woede voelen opkomen, huilbuien krijgen of in paniek raken. Er zijn verschillende essentiële oliën die hierbij kunnen ondersteunen, denk aan lavendel, marjolein, neroli en andere oliën. Dit kan voor iedereen weer anders zijn.

Laat je eventueel adviseren door een aromatherapeut.

Vermoeidheid en lusteloos gevoel ervaren:

Je kunt een intense vermoeidheid ervaren en bent niet vooruit te branden. Daar waar je eerst iets met gemak deed komt nu niet meer uit je handen. Je bent moe en lusteloos. Concentreren is moeilijk.

Neem eens een bad of voetenbad met essentiële oliën. Geschikt zijn onder andere, citroen, verbena, geranium, pepermunt, helicrysum, rozemarijn( niet bij hoge bloeddruk), lavendel, sinaasappel. Ook hier geldt weer dat dit voor iedereen anders voelt.

Opvliegers en transpireren:

Het is slopend als je slecht slaapt door opvliegers en nachtelijk transpireren. Soms wordt je wakker in een drijfnat bed. Wat dan kan helpen is een mengsel van basisolie met essentiële oliën zoals scharlei, geranium, venkel, melisse, kamille of eventueel andere oliën. Hierbij geldt ook weer dat een advies op maat fijn kan zijn. Je mengt deze oliën met een basisolie en masseert dit op je buik en rond je borst met de klok mee, hierdoor wordt de lymfestroom gestimuleerd en komen de werkzame stoffen uit de essentiële oliën in de bloedstroom en komt zodoende bij het endocriene systeem terecht en helpen zo de hormoonhuishouding weer in balans te brengen.

Vocht vasthouden:

Ook dit komt regelmatig voor tijdens de overgang. Er zijn essentiële oliën die kunnen helpen bij het vocht afdrijven, denk aan venkel, jeneverbes, ceder, sandelhout, zwarte peper en rozemarijn ( niet bij hoge bloeddruk).

Kies drie oliën voor een bad of voetenbad of neem een lymfemassage.

Los de oliën wel op in een neutrale badolie. Het is verstandig je te laten adviseren door een aromatherapeut.

Toepassingen:

Je kunt essentiële oliën verdampen in de diffuser, in je handpalmen doen en inhaleren of plaatselijk aanbrengen op reflexpunten of innemen. Bij innemen je goed laten adviseren door een therapeut, niet zomaar gaan experimenteren!

Huid:

Het aanbrengen van de olie op de huid is gemakkelijk. De essentiële oliën dringen gemakkelijk door naar de bloedbanen en verspreiden zich snel door je lichaam. Onder je voeten is een prima plek omdat daar veel poriën en zenuwuiteinden zitten. Essentiële oliën altijd mengen met een basisolie, denk aan kokosolie, jojoba of amandelolie, druivenpit of sesamolie, zonnebloem of olijfolie, teunisbloemolie etc… Het is belangrijk dat de olie puur en zuiver is zonder synthetische toevoegingen.

Begin voorzichtig met twee tot zes druppel op 10 ml basisolie. De ene olie is krachtiger dan de andere. Laat je adviseren.

Bad:

Voor in bad kun je een neutrale basisolie mengen met vier tot zes druppels essentiële oliën. Door het warme badwater wordt de opname van de olie bevordert. Laat je bad minimaal vijftien minuten duren. Heb je geen bad dan kan een voetenbadje ook.

Massage:

Je wekelijks laten masseren zou super zijn maar voor veel mensen te kostbaar. Je kunt je ook lekker zelf masseren, neem hiervoor 10 ml basisolie en meng dit met twee tot zes druppels essentiële olie en masseren maar. Wil je een heerlijke massage ervaren? Maak dan een afspraak.

Innemen:

Je kunt de essentiële olie ook inwendig gebruiken, maar niet alle oliën zijn hiervoor geschikt. Ga niet experimenteren maar laat je eerst adviseren door een arts of aromatherapeut. Neem je zomaar klakkeloos de olie in dan kan dit voor schade aan je organen zorgen.

Wil je een consult of heerlijke aromamassage ervaren vul dan het contactformulier in op deze site en maak een afspraak. Het eerste telefonisch gesprekje is altijd gratis.

Maak hier een afspraak voor je gesprek of massage

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: