Aromatherapie

In mijn praktijk in Apeldoorn, gelegen aan de rand van de Kroondomeinen, maak ik je graag wegwijs in de Aromatherapie. Er zijn veel mogelijkheden om hiervan gebruik te maken en van te genieten. Je bent altijd welkom voor een eerste, gratis advies.

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie behoort tot de complementaire geneeswijzen en is gebaseerd op het gebruik van essentiële olie (etherische olie). Deze olie wordt verkregen uit bloemen, kruiden, planten, bladeren, bessen, zaad, hout, hars, etc…

Essentiële stoffen zijn stoffen in aromatische planten die vluchtig en in olie oplosbaar kunnen zijn. Ze verdampen snel, maar zijn gemakkelijk te vermengen met olie en vetten. Planten spelen al eeuwen lang een rol in de geschiedenis. In het midden van de 19e eeuw werden ze weer populair, het rook lekker en ook gaven de oliën geur en smaak aan het voedsel. Op dit moment wordt er steeds meer met essentiële oliën gewerkt.

Waarvoor gebruik je aromatherapie?

Met aromatherapie kom je op een zachte en mooie manier in balans.

Aromatherapie is een behandeling met geuren en de olie is vooral goed in te zetten bij klachten als angst, spanning, stress, slapeloosheid, depressie, luchtweg problemen, chronische pijn, darmklachten. Kortom zowel bij fysieke als bij psychische klachten. Het werkt vooral ondersteunend.

Geuren werken op het zenuwstelsel en brengen o.a. een verstoord zenuwstelsel in evenwicht.

De invloed van geur werkt dus vooral op ons limbische systeem dat honger, dorst, emotie en opwinding signaleert en opslaat.

Daarnaast zijn farmacologische effecten van invloed.

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van essentiële olie:

  • topisch ( plaatselijk aanbrengen, massage, reflexologie, auriculaire therapie, baden, voetbaden)
  • aromatisch ( diffuser, inhalatie, hete waterdamp, luchtbevochtiger)
  • inwendig ( vaginaal,rectaal, in capsules, in water, onder de tong, in maaltijden en salades).

Aromatherapie van nu is dus een eigentijdse versie van een oeroude geneeskunst die al eeuwen bestaat.

Aromatherapie draagt bij tot herstel tussen lichaam en geest. Aromatherapie kan geen ziekten genezen, maar ons systeem wel ondersteunen. Laat je wel goed begeleiden door therapeuten die er verstand van hebben en ga niet zelf experimenteren.

Wil jij kijken wat aromatherapie en het gebruik van essentiële olie voor jou kan betekenen neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Maak hier je afspraak

Pas Aromatherapie nooit toe in plaats van een medische behandeling die u voor een ernstige aandoening krijgt. Overleg met uw arts als u dit ter ondersteuning wenst.

Bij angst, depressiviteit of andere emotionele problemen raden wij u dringend aan naar uw huisarts te gaan. Het is belangrijk dat deze op de hoogte is van alternatieve behandelingen welke u volgt en welke middelen u gebruikt. Het gebruik van etherische (essentiële) olië werkt ondersteunend en is op zich geen geneesmiddel dat u in plaats hiervan kan gaan gebruiken. Laat u goed informeren en probeer niks op eigen houtje als u niet zeker bent van de toedieningswijze.

error: Content is protected !!
Chat openen
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: