Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Als pasgeboren ouders valt het soms niet mee. Vooral het eerste jaar na de geboorte van een kindje is best vermoeiend, je hebt constant een jetlag gevoel. Het valt niet mee om al die ballen in de lucht te houden en de juiste afslagen te nemen op de rotonde van het ouderschap. Helaas is de wolk niet altijd roze en kleurt hij ook weleens grijs of zwart.

Een kind krijgen is een heerlijke gebeurtenis, maar ook al bereiden jullie je er nog zo goed op voor, de werkelijkheid is altijd anders. Borstvoeding geven lijkt gemakkelijk, maar duurt even voordat dit op gang is. Dat moet je maar net weten. Al dat bezoek is gezellig, maar jullie moeten drie keer per nacht je bed uit. Voordat je het weet loop je op elkaar te schelden en te mopperen. En tijd voor jezelf, wat is dat? Je huis wordt een chaos en overal liggen baby dingen, spuugdoekjes, spenen, kolven, flessen en speelgoed. Zelf begon ik met één bak speelgoed en dit is een hele berg geworden.

Tijd is schaars in het leven van jonge gezinnen, het is belangrijk hier balans in aan te brengen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch moet je ergens beginnen. Bedenk wel doe het samen als team zonder verwijten.

 • Leef je eigen leven zoals jij dit wenst, neem adviezen zoals ze bedoeld zijn, pik er uit wat je aanstaat, de rest kan overboord
 • Moeders moeten elkaar steunen, niet aanvallen en afvallen.
 • Probeer mindfull te leven, met je aandacht in het nu, je kunt niet voeden en facebooken tegelijk, neem tijd voor je kind en elkaar
 • Praat samen over wat je bezig houdt, benoem je gevoelens en zet dan je smartphone uit
 • Zet je schuldgevoelens overboord, niets is volmaakt
 • Benut je eigen talenten, roep hulp in waar dit niet lukt
 • Gooi het gevoel van tekort schieten weg.
 • Bedenk dat je partner ook voor jullie kind kan zorgen, laat hem dit doen op zijn manier.
 • Geen kind zegt later, wat was het schoon thuis, wel wat was het gezellig bij ons.
 • Wees tevreden met hoe jij het moederschap vervult, iedere moeder, ouder en kind band is uniek. Je bent nu eenmaal anders als je eigen moeder, vriendin, buurvrouw of collega.
 • Eet gezond, doe gezellige en voor jou ontspannende dingen.
 • Ga iedere dag naar buiten en wandel, bewegen is gezond voor iedereen en de baby slaapt vaak lekker in de wagen
 • Zit iedere dag eens een kwartiertje stil voor je uit te kijken, gedachten komen en gaan, laat ze weer los. Denk niet daar heb ik geen tijd voor, dit is tijd voor jezelf, daarna kan je er weer tegenaan

 

Zo kan ik heel lang doorgaan, maar dat zal ik niet doen. Probeer te genieten van het ouderschap en zie het niet als een opgave, een kind naar de volwassenheid te mogen begeleiden is een prachtige taak, de boeiendste baan in je leven.

Maar denk daarbij wel aan jezelf en de relatie met je partner.

Loop je vast, zoek dan hulp. Dit is geen schande. Juist durven toegeven dat je het even niet redt samen getuigt van grote kracht.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: