Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Djoke.nl vindt het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar preventie om vrouwen nog beter te kunnen voorlichten en begeleiden als er sprake is van een (beginnende) postpartum depressie. Daarom werken wij graag mee aan onderzoeken die plaats vinden. Wil je reageren dan kan dit naar Hester, haar adres staat onderaan dit bericht.

Achtergrond

Een op de vijf mensen krijgt ooit in het leven te maken met depressieve klachten, zoals somberheid, moeheid en schuldgevoelens. Ook vrouwen die zwanger of pas bevallen zijn kunnen deze klachten ervaren. Van alle pas bevallen vrouwen ontwikkelt zelfs 13% een depressie na de bevalling, ook wel een postpartum depressie genoemd. Er zijn behandelingen die de (beginnende) depressieve klachten kunnen verminderen en die soms een echte postpartum depressie voorkomen. Deze behandelingen sluiten helaas niet altijd even goed aan bij wat zwangere vrouwen of pas bevallen moeders zelf willen, en worden daarom vaak niet ingezet.

Wie zoeken wij?

Het Trimbos-instituut onderzoekt waar zwangere vrouwen en pas bevallen moeders zélf behoefte aan hebben als het gaat om de behandeling van (beginnende) depressieve klachten. Wij zoeken daarom zwangere vrouwen en pas bevallen moeders (tot 5 jaar geleden) die depressieve klachten hebben (gehad) of een postpartum depressie hebben (doorgemaakt) en die willen meedenken over een behandeling van deze klachten die beter aansluit op hun wensen.

Wat houdt deelname in?

Invullen van een vragenlijst waarin u gevraagd wordt fictieve situaties te beoordelen (duurt ongeveer 25 minuten). U hoeft niet over uw persoonlijke ervaringen te vertellen.

Contact

Wilt u meewerken aan dit onderzoek of wilt u meer informatie? Neemt u dan vrijblijvend contact op met: Hester Duivis, hduivis@trimbos.nl, of per telefoon 030-2959257.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: