Corona virus

We beleven met zijn allen een heftige periode. Wat moet je nu wel en niet doen? Wat is verstandig en hoe ga je om met deze dingen op je levenspad? Wij worden teruggebracht tot de basis, wat is nu echt belangrijk en dat is heel cliché, toch onze gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Het doet veel met mensen deze periode. Iedereen reageert op zijn eigen en unieke manier. Houd je aan de regels van het RIVM en volg de adviezen op. Wat kun je nog meer doen?

Allereerst: raadpleeg je arts en ga er niet gelijk heen, maar bel of mail eerst.

Zorg voor een goede hygiëne en was regelmatig je handen met water en zeep. Het is bewezen dat handgel niet goed werkt, maar is altijd nog beter dan niks. Handalcohol werkt wel. Droog je handen met een papieren handdoek of een schone handdoek en was deze dagelijks, zeker op 60 graden. Ideaal is het om iedere keer een schoon gastenhanddoekje te nemen, zodat meerdere personen in een gezin niet steeds samen een handdoek gebruiken. Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze na gebruik weg.

maak deurklinken, trapleuningen en alles wat je vastpakt goed schoon.

houd je weerstand op peil.

kies voor gezonde en voedzame voeding

drink voldoende water

zorg voor voldoende rust

zorg voor een goede nachtrust ( druppel lavendel op je kussen kan helpen)

spiriluna en vitamine C en vitamine D , essentiële oliën kunnen bijdragen aan je weerstand maar voorkomen niet perse dat je ziek wordt, het werkt ondersteunend aan je weerstand, het bevordert de werking van je afweersysteem

( dr. Geert Verhelst)

Het gebruik van essentiële oliën kan antiviraal werken. Essentiële oliën zijn effectieve bestrijders van bacteriën en schimmels. Er wordt steeds meer bekend over de inzet van deze oliën, bij het verminderen van influenza symptomen en het verspreiden van virussen. Hoe het werkt op het Coronavirus is echter nog niet bekend.

Tea Tree is antiviraal, verdamp je dit in een diffuser dan is dit een effectieve methode om je te ontdoen van virussen.  Uit onderzoek blijkt dat als tea tree olie 2 (!) seconden wordt verdampt in een aromadiffuser, binnen 10 minuten bijna alle influenza virussen in de lucht zijn verdwenen. Na 15 minuten was er zelfs geen enkel virus meer in de lucht te vinden! ( drs. H. Rijpkema). Nogmaals, bij het Coronavirus is dit nog niet bewezen, maar niets doen of iets doen, lijkt het mij prima om dit in de diffuser te gebruiken. Zelf doe ik tea tree in mijn diffuser in combinatie met limoen. Of ik gebruik een blend zoals onguard. ( er zijn meer mogelijkheden , denk aan Ravintsara, Bergamot, Citroen en Pepermunt) wil jij weten wat geschikt is voor je kindje, neem dan contact met me op, dit is gratis.

Voor alles geldt wel dat je een arts moet raadplegen en niet zelf moet gaan experimenteren. Bij klachten als hoesten, keelpijn, hoofdpijn en koorts, BEL!

Wees je ervan bewust dat bij een baby en kleine kinderen, je het gebruik van essentiële oliën moet aanpassen. Huid en immuunsysteem zijn nog in ontwikkeling en reageren anders op onder andere essentiële oliën. Hersenen en het ademhalingssysteem zijn nog kwetsbaar en gevoelig voor een (te) sterke prikkeling. Het kan dus snel al teveel zijn. Vermijd daarom oliën met een prikkelende werking zoals rozemarijn, hysop en salie. Ook moet je voorzichtig zijn met oliën in de buurt van de neus en vooral met de sterk verkoelende oliën. Dit zijn bijvoorbeeld oliën als pepermunt en oliën met een hoog gehalte aan cineol (bv. eucalyptus, ravintsara, kajeput, niaouli en mirte).

Je kunt gerust de oliën verdampen bij een baby of klien kindje, maar doe dit voor ze gaan slapen en laat de diffuser niet aanstaan. Zet hem een uurtje voor het naar bed gaan aan. Stop hiermee als het kindje gaat slapen. In de woonkamer kan het geen kwaad omdat de ruimte groter is, maar blijf wel altijd je kindje goed in de gaten houden qua reactie. Bij kinderen vanaf een half jaar kun je de oliën rustig op de huid gebruiken maar houdt er rekening mee dat je van pure en essentiële oliën weinig nodig hebt. Kies dan wel voor milde olietjes. https://djoke.nl/aromatherapie-voor-vrouw-kind/aromatherapie-bij-babys/

Richtlijnen bij gebruik bij kinderen

Kinderen tussen een half jaar tot 1 jaar:
2-10 druppels essentiële olie op 100 ml vette plantolie

Kinderen tussen 1 – 3 jaar
10-20 druppels essentiële olie op 100 ml vette plantolie

Kinderen tussen 3 – 6 jaar:
20-30 druppels essentiële olie op 100 ml vette plantolie

Kinderen tussen 6 – 12 jaar:
30 druppels essentiële olie op 100 ml vette plantolie

Als je uitgaat van een gemiddelde van 20 druppels per ml, dan is dat dus 0,1% , 2 druppels op 100 ml vette plantolie; 0,5% is 10 druppels op 100 ml vette plantolie en 1% is 20 druppels. Dit kunnen de meeste kinderen goed verdragen. 

bron: Chi, Drs. Harmen Rijpkema, Djoke.nl

De adviezen en richtlijnen van het RIVM en/of huisarts dienen opgevolgd te worden, zie dit geschrevene als een aanvulling om je afweersysteem te versterken. Het is geen tovermiddel tegen genezing of voorkoming van het Coronavirus. Was dat maar waar.

Heb je vragen? mail, app of bel gerust.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: