Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Op onze prachtige moeder Aarde zijn grote verschillen. De wereld huilt en de wereld lacht,schoot door mij heen. Kate en William kregen een dochter, groot nieuws en Engeland staat op zijn kop. De Britten vieren feest en dat is ook goed, het leven gaat door en er mag en moet blijdschap zijn als er een kindje geboren wordt. Ieder mens is uniek en moet in liefde worden ontvangen. Maar soms kan het zo schrijnend zijn.

 

Dan lees ik dat er weer duizenden bootvluchtelingen zijn gered, de duizenden mensen die om zijn gekomen tot nu toe bij de aardbeving in Nepal. Daar waar onze prachtige aarde scheurde en er zoveel verdriet heerst. Maar ook het nieuws dat de Nigeriaanse meisjes uit handen van Boko Haram zijn gered, beschadigd voor hun verdere leven, maar veilig op dit moment.

Wij vieren van de week bevrijdingsdag. Wat een groot goed dat wij in vrijheid mogen leven. Ook hier zijn er problemen en worden er mensen van binnen verscheurd door de problemen die in gezinnen heersen. Ouders vechten na hun scheiding over hoofden van hun kinderen en maken elkaar het leven zuur. Buren maken ruzie omdat ze dicht op elkaar leven, in gezinnen knalt het ook weleens als ze het niet met elkaar eens zijn. Maar wat een groot goed dat onze aarde niet scheurt. Wij hoeven niet de Noordzee op om een veilig heenkomen te zoeken, onze vrouwen en meisjes worden niet meegenomen en verkracht en mishandeld.

Wij leven in een land van vrede en mogelijkheden. Niet volmaakt, maar wel veilig.

We horen bij Europa en zodoende vieren we het feest van Kate en William ook mee en dat mag, want een nieuw leven is en blijft bijzonder en nog steeds een wonder. Maar wat hoop ik dat voor de moeder in dat bootje op zee ook warmte en liefde is, voor de moeder in Nepal de wanhoop uit haar ogen mag gaan. Dat ze op de onzekerheden en puinhopen van hun leven de kracht en moed mogen vinden om verder te gaan.

Laten wij zuinig zijn op ons prachtige en vrije leven. Ik wens jullie liefde, warmte en geluk en vier van de week op bevrijdingsdag lekker dat wij vrij zijn. Dat is ons grootste goed.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: