Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Volgens de WHO (WereldGezondheidsOrganisatie) krijgen vrouwen vaker een depressie dan mannen. Deels zijn biologische verschillen en hormonen hier een oorzaak van, maar  sociale factoren zouden een nog grotere rol spelen. Vrouwen ervaren over het algemeen meer stress en stress wordt beschouwd als een van de grootste oorzaken van een depressie. Waar de man veel stress ervaart op zijn werk of als er sprake is van een echtscheiding kan de vrouw vooral in de put zitten na een conflict met haar collega of vriendin. Vrouwen malen meer en piekeren wat af, zelf zeg ik vaak dat wij popcorn in ons hoofd hebben wat alle kanten opplopt, mannen hebben doosjes in hun hoofd en werken deze om de beurt af. Zij zijn rationeler.

Volgens waarnemingen van de WHO kunnen we dit voor een deel toeschrijven aan genderongelijkheid. Vrouwen ondervinden over het algemeen een grotere sociale ongelijkheid, daar komt stress uit voort. In landen die hoog scoren op depressie, is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen het grootst. 

Bij een postpartumdepressie kan er sprake zijn van verschillende oorzaken. Hier speelt ook de grote hormonale verandering een rol. Maar sociale factoren kunnen zeker meespelen. 

Mocht je te maken krijgen met een postpartumdepressie, blijf niet alleen tobben, maar maak het bespreekbaar. Door erover te praten geef je jezelf en je gezin een groot cadeau. Er komt eerder hulp zodat je eerder kunt genezen. uiteindelijk gaat een postpartumdepressie   over, maar waarom zou je blijven tobben als je geholpen kunt worden. Pak problemen bij de wortel aan en pas op met symptoombestrijding.

Bron: Nieuwsblad BE en Djoke.nl

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: