Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Essentiële oliën in de herfst.

Onze kinderen zongen vroeger altijd het versje, herfst herfst, wat heb je te koop? Ik houd van de herfst, de natuur krijgt een prachtige kleurenpracht, de blaadjes vallen van de bomen, regen en wind teistert ons op het moment dat ik dit schrijf, maar er kunnen ook prachtige, zonnige dagen zijn waardoor het een feest wordt om het bos in te gaan en door de bladeren te struinen. Ik keer me dan graag naar binnen, kopje thee of koffie, warme chocolademelk, een tijdschrift, een goed boek of een fijne film. Ik zet dan graag de diffuser aan met een heerlijke geur erin, ik neem een voetenbadje of een warm bad. ( heb je geen bad dan is een douche ook heerlijk). Daarvoor maak ik dan de heerlijkste samenstellingen met essentiële oliën. Puur en zuiver, geen synthetische kant en klare luchtjes voor mij.

Ik liep van de week een winkel binnen waar het enorm sterk rook naar een synthetische geur, ik werd er dan ook misselijk van. Deze doen niks voor je lichaam en geest. Ik ben verwend door de heerlijke essentiële oliën waarmee ik dagelijks werk en mezelf mee verzorg.

Je kunt essentiële oliën op verschillende manieren gebruiken, in een diffuser, een voetenbadje of warme douche of bad, een druppel sinaasappel in je chocolademelk. Heerlijk.

Maar als je nog niet veel weet over het gebruik van pure, essentiële oliën weet je soms niet waar je ze moet zoeken. Het is goed om je er eens in te verdiepen.

In deze tijd van het jaar willen we graag ons immuunsysteem versterken en ondersteunen, een goede olie helpt ook het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan te spreken.

Lees hier meer over Aromatherapie.

Diffusen in een goede diffuser is ook zeer geschikt om de lucht te zuiveren, maar ventileren blijft belangrijk. Maar denk aan een warm bad, voetenbadje en een massage met een heerlijke huidolie op maat voor jezelf. Er is zoveel mogelijk op dit gebied.

Ik geef je graag wat voorbeelden:

Diffuser:

Neem 5 druppels sinaasappel, 1 druppel kaneel, 1 druppel gember en 1 druppel patchoulli of 4 druppels cipres, 2 druppels ceder, 4 druppels sinaasappel en 1 druppel spar. Diffusen kan geen kwaad in de zwangerschap.

Voetenbad:

2.5 ml hydrofiele olie of een neutrale badolie. 3 druppels mandarijn of sinaasappel, 1 drupple vetiver, of gember, 1 druppel patchoulli, lekker genieten, kopje thee erbij.

Dit kan ook in een bad, je neemt dan 5 ml hydrofiele olie of neutrale badolie.

Rustgevende huidolie:

Kies een vette plantenolie zoals jojoba- of amandelolie, arganolie.

50 ml met daaraan toegevoegd: 2 druppels patchoulli, 2 druppels ceder, 1 druppel cipres, 10 druppels sinaasappel.

Je kunt ook 30 ml amandelolie of jojoba olie nemen met daaraan toegevoegd, 5 druppels gember, 3 druppels zwarte peper, 8 druppels sinaasappel, dit werkt verzachtend bij gewrichtspijn en spierpijn. Dit kan ook in bad maar dan neem je weer een neutrale badolie of hydrofiele olie om de essentiële olie in op te lossen.

Deze recepten kun je naar hartelust mengen, je eigen recept van maken, durf ermee te spelen. Het is heerlijk om je iedere avond voor het slapen gaan lekker te masseren ( of je laten masseren). Wil je alleen je voeten ermee masseren dan kan dit natuurlijk ook. Je kunt ook je voeten dagelijks masseren met 2.5 ml jojoba olie en 2 druppels patchoulli, je verwerkt dan beter wat je gedurende de dag hebt meegemaakt.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden, kies vooral die olie waar jij blij van wordt qua geur en werking. Wil jij midden in de winter je omhullen met zomerse essentiële oliën dan moet je dat zeker doen. Dit is zo persoonlijk. Kijk als je zwanger bent even bij: Aromatherapie in de zwangerschap voor de oliën die veilig zijn in deze periode.

Heb je vragen? Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën of een proefmonster ontvangen neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag op weg. Ook kun je een workshop volgen bij Djoke.nl

Contact met Djoke

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: