Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Uit onderzoek van Georgia Tech wat werd gepresenteerd op de jaarlijkse vergadering van de Advancing Science Serving Society (AAAS) is gebleken dat vrouwen die een kind hebben gekregen doorgaans actiever worden op facebook. Zij plaatsen veelvuldig foto’s en video’s van hun lievelingen. Zij halen op deze manier sociale contacten aan met vrienden die zij minder zien. Vrouwen met depressieve klachten blijken juist minder actief te zijn op facebook en dit vooral te gebruiken om specifieke vragen te stellen en praktische oplossingen te zoeken. Deze vrouwen trekken zich juist meer terug.

Uit onderzoek blijkt nu dat door een computerprogramma depressieve klachten te herkennen zijn, dit programma herkent de patronen. In de toekomst zou een dergelijk systeem kunnen worden ingezet om vrouwen tijdig te kunnen waarschuwen dat zij om sociale steun kunnen vragen of contact moeten opnemen met een hulpverlener. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 165 vrouwen.

Bron: Gezondheid.be

Ik ben zelf wel van mening dat er veel meer onderzoek zal moeten komen wat wetenschappelijk onderbouwd moet worden.

Ik begeleid deze moeders en hun gezinnen in de thuissituatie. Inderdaad hoor ik vaak dat ze minder op facbook zitten omdat iedereen daar vooral vrolijke dingen plaatst. Vrouwen met een postpartum depressie zitten in een depressie die gepaard gaat met gevoelens van verlies en rouw. Zij zoeken wel veelvuldig naar oplossingen en erkenning op internet. Ik denk wel dat er een kanttekening bij geplaatst kan worden. Niet alle moeders hebben die behoefte om hun ziel en zaligheid te delen, doen ze dit toch dan is het vooral in besloten of geheime groepen. Dit houdt wel het taboe in stand helaas. Toch is en blijft het stellen van een diagnose altijd voorbehouden aan een arts.

 

Djoke.nl

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: