Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

De eerste 1000 dagen na de geboorte zijn belangrijk in het leven van je baby. Het is belangrijk om als baby en ouders goed te hechten aan elkaar. Voor ouders breekt er een tijd aan waarin jij je erg verantwoordelijk voelt. Dat zal in deze periode waarin we nu leven nog belangrijker aanvoelen. De geboorte van een baby is van grote invloed op een relatie en het gezin. Het is belangrijk om zelfvertrouwen op te bouwen en weten dat jij dit aankan. Essentiële oliën kunnen daarbij ondersteunend zijn en het zelfhelend systeem versterken.

Aanraken, knuffelen, gekoesterd worden en je geliefd voelen zijn van groot belang. Meer dan 40 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat huid op huidcontact het belangrijkste is en nog boven voeding komt.

Na de geboorte is het eerste wat een moeder doet haar kind omarmen en eraan snuffelen. Een baby wordt geboren met een enorme reukzin en herkent zijn moeder en vader al binnen een paar dagen. Heeft de moeder tijdens de zwangerschap gebruik gemaakt van essentiële oliën dan is de baby in staat om deze geuren te herkennen en zal er bijvoorbeeld rustiger door worden.

De eerste maanden moet je voorzichtig zijn met het gebruik van essentiële oliën bij een baby en sterk verdunnen. Vaak is een druppel op 100 ml al genoeg. Laat je adviseren door een aromatherapeut.

Een baby zal aangeven wat hij of zij lekker vindt, bij een lekker geurtje kijkt je kindje ontspannen en tuit zijn of haar lipjes en steekt het puntje van de tong uit. Bij een minder lekker geurtje trekt de baby een vies snoetje. Mooi dat de natuur dit zo geregeld heeft.

Een heerlijke babymassage zal de hechting bevorderen tussen moeder, vader en baby. Het is zo fijn om lekker zachtjes te worden gemasseerd voor een baby. Er zijn veel babymassage cursussen maar je kunt het beste gewoon op je eigen gevoel masseren en kijken waar je kindje van geniet. Je kindje zal zich geliefd en gewenst voelen.Hoe fijn is dat?

Heeft je baby klachten dan zijn er diverse mogelijkheden om te ondersteunen, denk aan darmkrampjes, huilen, slecht slapen.

De oliën die vooral geschikt zijn voor die kleintjes zijn:

lavendel, mandarijn, sinaasappel, roomse kamille, roos, niaouli, calendula, tea tree, wierook, lemon, geranium.

Recept voor een heerlijke massage olie.

100 ml neutrale basisolie (amandel, jojoba, gefractioneerde kokos)

1 druppel lavendel of

1 druppel roomse kamille of

1 druppel mandarijn

kies welke je het lekkerste vindt en voeg dit toe aan 100 ml basisolie.

Meer over Aromatherapie rondom de geboorte tref je aan in mijn boekje Aromatherapie in de Zorg.

https://djoke.nl/aromatherapie-voor-vrouw-kind/aromatherapie-in-de-zorg-boek-geboortezorg-etherische-olie-zwangerschap-bevalling-baby/

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: