Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Ik krijg veel moeders op mijn pad met problemen, daar horen vaak hoge verwachtingspatronen bij over het moederschap, ze leggen zichzelf veel perfectie op en hebben veel last van onzekerheden, doe ik het wel goed? Ben ik wel een goede moeder? Kan ik mijn kind in leven houden? Wat als de borstvoeding niet lukt? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik vervolgens vertel dat een kind in eerste instantie veel vitamine L nodig heeft zie ik een grote opluchting ontstaan. Voor een kind is aanraking, liefde en warmte van de moeder een eerste levensbehoefte, natuurlijk heeft een kind ook goede voeding nodig. En net als velen ben ik zeer voor het geven van borstvoeding. Maar er zit ook een andere kant aan, als het niet lukt om borstvoeding te geven, of je maakt de keuze voor flesvoeding, dat maakt je niet een slechte moeder. In mijn ogen is een moeder die met aandacht en liefde de fles geeft zelfs te verkiezen boven een moeder die de borst geeft terwiijl ze niet anders doet dan bezig te zijn ondertussen met haar smartphone.
Moeder en ouderschap vereist aandacht, er zijn voor je kind, het kind daadwerkelijk het gevoel geven dat het er mag zijn en niet lastig is omdat je als moeder bang bent iets te missen op social media. Een goede hechting van moeder-ouder en kind onstaat door werkelijke liefde, warmte en sensitiviteit en respons op je kind. En als dat lukt samen met het geven van borstvoeding is dat geweldig, maar lukt het niet en geef je kunstvoeding dan ben je zeker geen slechte moeder.
Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: