Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Vanavond op NPO 3 wordt de telefim: Het mooiste wat er is uitgezonden. Het verhaal gaat over een stel dat vijf jaar bij elkaar is en erg gelukkig zijn, maar dan bevalt zij van een zoon en staat hun leven finaal op zijn kop. Uiteraard ga ik zeker kijken.

Ik kan uit eigen ervaring helaas meepraten over het feit, dat het hebben van kinderen niet altijd een roze wolk is. Maar ook vanuit mijn eigen vakgebied, waarin ik de moeders en hun partner mag begeleiden tijdens een vaak moeilijke periode in hun leven, kom ik veel zwarte wolken tegen. Want het moeder/ouderschap wordt enorm geïdealiseerd.

Maar het is gewoon keihard werken, moeder/ouder ben je 24 uur per dag, zeven dagen per week en levenslang. Ga er maar aan staan, als je deze baan gewoon in de zakenwereld zou vervullen tekende je nooit zulke voorwaarden. Maar is het dan altijd zo negatief? Nee, natuurlijk niet. Er staan geweldige en mooie momenten tegenover. De lach van je kind, de knuffels, warme armpjes om je heen, ’s nachts je kind de borst of fles geven en je innig gelukkig voelen. Moeder en Vaderdag knutsels, het eerste kerstspel van je kind, spelletjes doen en voorlezen, vakanties aan het strand etc… en ga zo nog maar even door. Het krijgen en opvoeden van je kinderen is een geweldige uitdaging met prachtige ervaringen. Maar gaat nu eenmaal gepaard met ups en downs, je moet goed voor jezelf en je eigen relatie zorgen en dat alles maakt het een hele waardevolle ervaring. Maar dat het altijd gemakkelijk is, nee dat is zeker niet altijd zo. Maar vaak wegen gelukkig de mooie momenten in je leven zeker tegen de negatieve ervaringen op. Want weet je, wij mensen hebben een enorme drang om te overleven. Het moeder- en ouderschap heeft mij in ieder geval veel vreugde gebracht in mijn leven, maar ook zwarte en donderwolken. Zou ik het hebben willen missen, nee dat niet.

Ben ik een goede moeder, nee ook niet altijd, maar ik heb wel altijd mijn best gedaan tot nu toe. Maar van te voren kun je nooit weten hoe jij het moeder en ouderschap zult ervaren. Fouten maken mag, er is echt geen ouder die boven de wieg van zijn kind gaat zeggen : “ik zal jou eens ongelukkig maken”. Maar ouders zijn net mensen, kwetsbaar, onzeker en zeker niet perfect.

Ik hoop dat je geniet van het ouderschap, het is een prachtige levensvervulling.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: