Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Drie maanden geleden werd onze jongste zoon vader, wat doet dat met je en je eigen herinneringen:

Inmiddels ben ik drie maanden lang vader. En ik weet niet hoe het voor andere vaders werkt en waar men specifiek naar uitkijkt. Ik kan het enkel bedenken voor mezelf. En iedere keer betrap ik me op de gedachte dat ik er vooral naar uitkijk om herinneringen te maken met mijn kind.

Herinneringen doen mij beseffen hoe ik zelf ben opgegroeid en ben gevormd. Zo is één van mijn eerste herinneringen er eentje van mijn fietsje in de woonwijk waar ik ben geboren. Fiets op de standaard en dan flink hard trappen in het luchtledige. Heerlijk vond ik het.

Later verhuisden we naar het centrum van de stad, naar een heerlijk jaren ’30 huis. We woonden naast een ballet-school en hadden een grote tuin. Twee zussen en een broer, leuke overbuurkinderen, kippetjes in de tuin en een schommel. Ik knutselde graag (tussen mijn vierde en zevende) in de schuur bootjes in elkaar, die ik vervolgens op de vijver liet varen. Ook had ik een cross-fietsje, een blauwe met een gele schuimband om het stuur. We hadden heerlijke vakanties in Frankrijk aan zee, we liepen langs het water schelpen te zoeken, bouwden enorme zandkastelen en dammen en wat een lol als het dan vloed werd en alles werd verzwolgen door de zee. Heerlijke tijd!

Mijn vader ging vaak op de grond liggen, stoeiend met de vier kinderen. Hij kreeg ons uiteindelijk altijd te pakken, maar o wat hadden wij een lol. Met z’n allen hoopje op papa maken. Op zaterdagochtend was het zakgeld-tijd. Het huis geurde naar koffie, pap & mam aten een krentenbol en lazen de krant. Met ons zakgeld liep ik samen met mijn oudere zus naar Brenda (een drogist) om dropjes te kopen.

Later in de polder bouwden we hutten, we mochten helpen met koken en hadden een eigen stukje tuin. Zo kan ik uren doorgaan uiteraard – maar de kern van de boodschap is: ik kijk nu al uit naar de herinneringen die mijn eigen kind zal hebben van zijn jeugd. En ik kan alleen maar mijn best doen om er voor te zorgen dat deze herinneringen net zo plezierig zijn.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: