Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Wat zou dit een mooie en voordelige oplossing zijn voor iets wat voor ongeveer 2500 ouderparen per jaar helaas de realiteit is. Gynaecologen van het VUmc en AMC verwachten dat een lage dosis aspirine naast zwangerschapsvergiftiging ook een spontane vroeggeboorte kan voorkomen.

Heel lang dacht men dat er geen specifieke oorzaak voor een spontane vroeggeboorte was. Inmiddels zijn er signalen dat in het begin van de zwangerschap iets misgaat in de aanleg van de placenta. Slikt de aanstaande moeder dagelijks een lage dosis aspirine dan klontert het bloed minder, de doorbloeding van de placenta is beter en deze zou het beter kunnen volhouden zegt VU gynaecoloog Marjon de Boer.

Om dit nader te onderzoeken krijgen Amsterdamse wetenschappers een bedrag van € 350.000

In dit onderzoek gaat het om 80 milligram aspirine per dag. Bij de drogist is deze pijnstiller verpakt in een dosis van 500 miligram.

Ga nu niet zelf experimenteren en zomaar aspirine slikken, hierdoor bestaat namelijk de kans dat er juist bloedingen ontstaan. Dit soort dingen moet je echt op doktersadvies doen en niet op eigen houtje. Het is raadzaam de uitslag van het onderzoek af te wachten.

Bron: Het Parool/ VUmc en herschreven door Djoke

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: