Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Hoera! JE BENT ZWANGER! Er komt een baby.

Wat een heerlijk nieuws. Maar het voelt nog erg abstract, je kunt je niet voorstellen dat jij en je partner over negen maanden een baby in jullie armen hebben.

Maar het is zo, je bent zwanger. In het begin besluiten jullie misschien het nog even voor je te houden, maar er komt een moment dat je familie, vrienden en collega’s op de hoogte stelt.

En dan begint het vaak… De één weet het nog beter te vertellen dan de ander. Je hoort alle zwangerschaps-en bevallingsverhalen aan en denkt er het jouwe van. De ene aanstaande moeder/ouder kan de verhalen naast zich neerleggen en met een korreltje zout nemen, maar de andere kan er dusdanig door van streek raken en angstig worden voor deze periode, die ook zo prachtig kan zijn. Je besluit maar eens te googelen en doorgaans wordt je daar ook niet altijd vrolijker van. Er is veel te lezen en te vinden, iedereen heeft zijn eigen mening en steekt deze niet onder stoelen of banken.

Als je zwanger bent komt er ook vaak een gevoel van angst naar boven, is ons kind gezond, kan ik wel voor dit kind zorgen? Hoe moet ik het allemaal doen, zwanger zijn, bevallen en dan ook nog voor een kind zorgen en straks weer werken. Help??? En dan bevallen, dat is ook best eng, als je alle verhalen hoort, nee daar worden aanstaande ouders niet altijd blij van.

Een zwangerschap en bevalling is een grote levensgebeurtenis in het leven van aanstaande ouders.

Natuurlijk kom je leuke en minder leuke dingen tegen in je leven. Dit hoort er ook gewoon bij. Niets is altijd 100% fantastisch. Wij denken met zijn allen dat het leven maakbaar is, we willen alles naar onze hand zetten en zo invloed hebben en de touwtjes in handen houden. Als je zwanger bent of gaat bevallen verlies je voor je gevoel een stukje van de controle op je leven.

Door te aanvaarden dat dit nu eenmaal zo is en te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn ben je al een eind op de goede weg. Kinderen worden al eeuwen geboren, wij raken steeds verder verwijderd van de oerkracht die moeders hebben. Je kunt het best, maar door alle berichtgeving (of dit nu positief of negatief is) wordt je enorm beïnvloedt.

Als je moeder/ouder wordt dan is dit 24 uur per dag, zeven dagen per week en levenslang. Een baan zou je zo niet volhouden, maar voor je eigen kind ligt dat vaak toch een beetje anders.

Ik zit doorgaans in de hoek van depressie en vroeggeboorte en dat zijn heftige dingen voor ouders om mee te maken.

Maar het kan ook heel anders zijn, je bent heerlijk zwanger, ach je hebt wat ongemakken, maar deze horen erbij. Je geniet volop van deze periode en neemt je rust, eet gezond en beweegt voldoende. Hoe de bevalling gaat verlopen zie je wel, je maakt je er niet zo druk om. Je leest je in, hoort de verhalen en gaat naar een zwangerschapscursus, daar pik jij uit wat voor jullie belangrijk is. Vol vertrouwen ga je de bevalling in en deze verloopt dan ook plezierig. Natuurlijk voel je pijn van de weeën, ook jij denkt op een gegeven moment dat je dit nooit meer wil doen. Maar na de geboorte van je kindje lig je heerlijk na te genieten samen met je partner, jullie kind tussen je in of lekker op je borst.

Zo kan het ook zijn, er hoeft niet altijd een horror scenario te zijn.

Zelf had ik best goede zwangerschappen ( bij mijn eerste) was ik wat onzeker en depressief, ze wilde te vroeg komen maar bleef gelukkig toch nog even zitten.

Maar mijn bevallingen waren prachtig, ik voelde heus wel pijn, maar drie van onze kinderen kwamen binnen anderhalf uur op de wereld, de vierde kwam na vier uurtjes. Ik werd bijgestaan door een geweldige verloskundige en bij mijn vierde en laatste kind door mijn man en huisarts. Die bevalling met die twee mannen aan mijn bed, was de prettigste van allemaal. Ze luisterden naar mijn wensen en waren er voor mij. Zo kan het dus ook gaan. Relaxt en gezellig. Iedere vrouw die zwanger is en gaat bevallen gaat haar eigen weg, maakt haar eigen keuzes en moet mijn inziens leren denken: “wat wil ik, wat wil ik in deze situatie en waar voel ik mij goed bij”. Omdat ieder mens uniek is en zijn eigen unieke reis door het leven maakt. Ik wens jullie de zwangerschap en bevalling die bij je past. Een begeleiding die er voor jullie is en luistert naar jullie wensen.

Het gaat daarbij om wat je zelf voelt en ervaart, dat is voor iedere moeder en ouder weer anders.

Het is een geweldige ervaring die je doorgaans maar een paar keer meemaakt in je leven. Heb vertrouwen in je eigen kunnen en volg vooral je hart.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: