Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Dit weekend vindt voor de derde keer de klim uit de duisternis plaats in steden over de hele wereld, Vrouwen die hier aan deelnemen zijn allemaal vrouwen die een perinatale stoornis, postpartum depressie of angststoornis hebben doorleefd. Katherine Stone heeft drie jaar geleden deze tocht in het leven geroepen. Veel vrouwen zullen elkaar herkennen in hun levensverhalen en hun ervaringen delen.

De vorige twee keer was ik zelf op vakantie en liep mijn klim uit de duisternis letterlijk op een berg.

Dit jaar doe ik in gedachten mee en denk aan al die dappere moeders met hun gezinnen die allemaal hun eigen klim uit de duisternis volbrachten, ieder op haar eigen unieke manier. Geen depressie of angst is hetzelfde, in mijn begeleiding aan deze dappere moeders kom ik veel wilskracht tegen. Een zwangerschaps-postpartum depressie of postpartum psychose overkomen je en dit kan iedereen gebeuren.

Het is bij herstel twee treden naar boven en weer drie naar beneden. Vallen, opstaan en weer doorgaan. En dan bereik je uiteindelijk jou top, hoe mooi is dat?

Er komt een moment dat je bovenop je eigen berg de lach van je kind weer ziet, de zon gaat schijnen en de bloemen weer hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen. Een zwangerschaps-postpartum depressie stopt echt, het gaat voorbij al blijf je het wel meedragen, het vormt je, maakt je doorgaans sterker en je hebt ervaren dat je heel wat aankunt in je leven. Mijn eigen postpartum depressies waarbij zich ook psychotische verschijnselen voordeden heb ik doorstaan en dat was mijn klim uit de duisternis. Door deze ervaring en mijn studie die ik gevolgd heb daarna ben ik nu in staat moeders en hun gezinnen een steun in de rug te geven en trainingen te geven over deze onderwerpen. Mijn klim is al jaren voorbij maar wat ben ik blij dit door te mogen en kunnen geven. Ik wens alle moeders en hun gezinnen een klim uit hun eigen duisternis.

Bron: klim uit de duisternis Katherine Stone en Djoke.nl

Nepal

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: