Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Kraamverzorgenden doen meer dan alleen poetsen en beschuitjes smeren. Helaas lees en hoor ik nog veel om me heen de opmerking: “ och de kraamverzorgende poetst wel. Vaak heb je geen eens tijd voor het smeren van beschuitjes. Natuurlijk probeert de kraamverzorgende er naast haar takenpakket ervoor te zorgen dat het ook een feestelijke week wordt.

Maar voorop staat \toch de zorg om de moeder en de baby. Het lijkt prachtig een baby geboren te helpen worden. Intiemer moment kun je niet meemaken met mensen. Maar als kraamverzorgende heb je de taak de verloskundige kundig te assisteren, je moet kunnen reanimeren, handelen als er een ambulance moet worden opgeroepen, assistentie kunnen verlenen bij een schouderdistocie, fundusexpressie, fluxus en dergelijke. Je hebt te maken met twee levens die kostbaar zijn. De baby moet verzorgd worden, huilen, kleur, ademhaling, hartslag, temperatuur het helpen bij de borstvoeding, indien nodig helpen met het maken van kunstvoeding, het komt allemaal op haar pad.

Daarnaast verzorgt de kraamverzorgende het huishouden ( zij lapt geen ramen en geeft geen grote beurten), de was, strijkgoed ( geen overhemden van weken). Ze heeft een diploma EHBO, kan reanimeren, doet aan vroegsignalering bij vermoeden van kindermishandeling, weet alles over het shaken babysyndroom, weet als geen ander hoe de baby aan de borst moet drinken ( lactatiekundige daargelaten). Zij is bijgeschoold in Psychische klachten, vroeggeboorte, zwangerschap en miskraam, rouw en verlies, kortom een beroepsprofessional die van alle markten thuis is. Zij kan als een kameleon veranderen en in ieder gezin ingezet worden. Ook heeft ze ervaring met multiculturele kraamzorg, ook daarin wordt ze bijgeschoold.

Zij heeft ervaring met eventuele andere kinderen in het gezin en weet alles over huilen, darmkrampen, veilig slapen, ze leert ouders hoe ze het kindje kunnen verzorgen, wat je het beste aan kunt doen als de baby voor het eerst naar buiten mag. Ze weet hoe de maxi cosi in de auto moet, kan ledikanten uit elkaar halen als dit noodzakelijk is. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kraamverzorgende kan het.

Ik ben zo’n kraamverzorgende, maar ben omgeschoold tot postpartumdeskundige, trainer en counselor en geef trainingen aan deze geweldige gemotiveerde zorgprofessionals. Mijn trainingen duren drie uur en zijn speciaal ontwikkeld voor de kraamzorg.

Kortom kraamzorg is echt meer dan alleen poetsen en het huishouden verzorgen.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: