Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Lekker spelen met geur en kleur

Mijn liefste bezigheid is toch wel het bezig zijn met mijn essentiële oliën. Een spel van geur en kleur. Met aromatherapie kom je op een zachte en mooie manier in balans. Zelf vind ik het erg belangrijk om aan stress preventie te doen. Dit zou eigenlijk voor iedereen mogelijk moeten zijn als je dit wilt. Maar vooral in de zwangerschap is Prenatale stresspreventie belangrijk.

Het is belangrijk om voor het zwanger willen worden en tijdens de zwangerschap in te zetten op een goede en gezonde levensstijl. Dat betekent goede en liefst zo natuurkijk mogelijke voeding, gevarieerd eten met veel groente en fruit, deze bevatten veel vezels en vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Cruciaal daarnaast is de inname van voldoende eiwitten en dit aan te vullen met essentiële vetzuren, met voornamelijk DHA, dit is goed voor de ontwikkeling van het brein van de baby. Dit alles kun je ondersteunen door sporenelementen als zink, selenium, koper, mangaan, vitamine b 2,b 6 en b 12 ten nemen als ondersteuning. Dit alles zit in een goed voedingssupplement voor aanstaande moeders. Daarnaast is goed slapen, dagelijks bewegen in de buitenlucht en een goede ademhaling van de moeder ook belangrijk.

Ook vind ik het erg belangrijk dat je goed voor je eigen ontspanning zorgt, stress is erg slecht voor de moeder en de ongeboren baby. Zelf raad ik een massage aan voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn, maar ook bij menstruatieklachten en in de overgang kan een regelmatige massage heerlijk zijn om goed te kunnen ontspannen. Ik werk met pure en zuivere oliën, door geur en massage zorgen zij voor de ultieme ontspanning. De oliën werken zowel fysiek als mentaal erg goed bij klachten ter ondersteuning.

Voor het ontstaan van ieder mens is het belangrijk om je te realiseren dat 1 eenvoudige cel, negen maanden nodig heeft om uit te groeien tot een voldragen baby. Wij hebben dit proces allemaal meegemaakt in ons leven. Deze periode is cruciaal voor de baby tot hij of zij volwassen is, maar ook voor alle generaties erna. Voor veel ziektes geldt dat het niet zonder meer genetisch is bepaald, maar ook aangeboren is. Met andere woorden: “ze ontstaan in de baarmoeder”. Daarom is het zo belangrijk om als aanstaande moeder goede voedingsgewoonten te hebben en niet te roken en geen alcohol en drugs te gebruiken en voorzichtig te zijn met medicijnen. Echt, een gezonde levensstijl is van groot belang.

Daar hoort dus ook voldoende buitenlucht en ontspanning bij. We worden te vaak geleefd en zitten veel op onze telefoons. Maak tijd voor een goed gesprek. Leef je leven zoals jij het wilt.

Goede zorg begint aan de basis. En die basis ben jij.

Bronnen: Djoke, A. de Breule, G. DeVriendt

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: