Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

We hebben het allemaal druk met onze bezigheden en lijden allemaal onder de druk die het Covid-19 virus met zich meebrengt. Hoe houden we onszelf nu staande en zorgen ervoor dat stress en angst geen kans krijgen.

Zorg jij goed voor jezelf?

Bij mij schiet het er wel een beetje bij in soms. Maar toch probeer ik wel om goed voor mezelf te zorgen. Ik leer altijd iedereen dat goede zorg begint met goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat als je thuis moet werken, je partner thuis werkt en de kinderen geholpen moeten worden met huiswerk en veel thuis zijn. Opa’s en oma’s passen niet op en de kinderdagverblijven zorgen voor de kinderen van ouders met vitale beroepen. We willen het liefst gewoon onze gang weer gaan en kunnen gaan en staan waar we willen. Maar helaas dat gaat echt niet.

Wat zijn nu de dingen die jij wel kunt doen?

Ten eerste is dat persoonlijk. Ik denk dat het zowel voor jezelf en je partner geldt, neem even tijd om alleen iets te gaan ondernemen. Fiets, wandel, loop hard, spreek af met een vriendin om via zoom contact te hebben, etc…

Ga iedere dag even naar buiten in de frisse lucht, heb je een tuin dan is dit makkelijker, bezit je een trampoline ga lekker met de kinderen springen, het werkt zeer bevrijdend. Schommelen of zandtaartjes bakken werkt ook ontspannend.

Zet een heerlijk rustgevend muziekje op tijdens het werken en zorg dat je beide een werkplek hebt, spreek af dat je allebei een poos of dagdeel ongestoord kunt werken. Ga niet in de avonden en weekenden tijd inhalen qua werken. Het is nu eenmaal zoals het is en werkgevers moeten daar begrip voor hebben. Als zzp-er is het ook van belang om even een stap terug te doen, hoe moeilijk dat ook is. Ik weet hoe het voelt als je bedrijf bedreigd wordt door alle maatregelen. Zelf kan ik niet masseren en heb dus geen inkomsten. Toch moet jij gezond blijven.

Geef ook de kinderen een eigen plekje waar ze huiswerk kunnen maken. Voor kleine kinderen kun je een teken of kleuropdracht bedenken, ze een filmpje laten kijken met de koptelefoon op. Zoek iets wat ze een poosje bezig kan houden, knutselen, kleien. Wat ik zelf altijd leuk vind is een groot vel papier op de grond en dan lekker met handjes en voetjes in de vingerverf en een groot schilderij maken. Daarna in bad of onder de douche.

Voor grotere kinderen is een geo cache lopen ook leerzaam en leuk. Er zijn er veel te vinden door het land heen, zowel in de stad als buitenaf. https://www.geocaching.nl/

Zorg ervoor dat je iedere dag even opruimt zodat je niet omkomt in de was, lege kopjes etc… Werktijd en tijd voor jezelf is geen huishoudtijd.

Loop regelmatig even weg bij je werkplek, een rondje tuin, wat rek en strekoefeningen en een extra kopje koffie of thee is heerlijk. Of maak een smoothie voor tussendoor.

Gezond eten en drinken is belangrijk, samen met bewegen in de buitenlucht. Het valt me echt op dat heel Nederland, fietst, wandelt, hardloopt en skeelert, super leuk. Leer kinderen de oude spelletjes uit de jeugd van opa en oma, elastieken, touwtje springen, beeldentrekkertje, hinkelen en knikkeren. Echt vermaak voor jong en oud.

Zet een diffuser aan met een heerlijke en verkwikkende essentiële olie. Deze essentiële oliën werken ook als luchtverfrisser en kunnen je helpen bij relaxen, halen virussen uit de lucht en je kunt inspelen op het moment van de dag, waar jij dat moment behoefte aan hebt op . Verkwikkend, ontspannend en rustgevend, mogelijkheden genoeg. Durf te experimenteren hiermee. Gebruik wel goede en pure essentiële oliën. Ik adviseer je graag.

Heb je veel last van slecht slapen en stress dan is dit wat ik heerlijk vind. Het volgende recept helpt om lekker te slapen. Neem 10 ml gefractioneerde kokosolie, jojoba – amandelolie en voeg hieraan toe, 6 druppels bergamot, 6 druppels roomse kamille, 6 druppels wierook in een rollertje en breng dit voor het slapen gaan aan onder je voeten. Iedere voet een keer rollen. Je kunt het ook rond je navel rollen en inmasseren. Slaap lekker.

Verder kun je voetenbadjes maken voor jezelf, een bad of lekkere douche nemen en je verwennen met een lichaams-of handmassage. Voeg wat essentiële oliën toe aan een neutrale bad of doucheolie.

Geef elkaar in je gezin eens een handmassage, 10 ml basisolie met een paar druppels pure lavendel is heerlijk. Aanraken en aangeraakt worden is belangrijk en het werkt ontspannend. Dit kan ook met de voeten van je kinderen en partner. Je ziet er is genoeg mogelijk. Op mijn site staan veel recepten en ook al zul je denken dat dit vooral voor zwangeren en baby’s is, je kunt het voor iedereen gebruiken.

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën neem dan gerust contact met me op.

Contact

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: