Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Mindfulness is effectief gebleken bij het behandelen van een postpartumdepressie. Ik gebruik dit tijdens mijn begeleiding aan ouders.

Als je te maken hebt met emotionele problemen dan kun je ontzettend wanhopig, moedeloos en verdrietig worden en een Postpartumdepressie ligt op de loer. Je bent zeer kwetsbaar in deze periode van zwangerschap en pasgeboren moederschap. Postpartumdepressie en Postnataledepressie zijn beide woorden om een depressie na de geboorte aan te duiden.

Als jij hebt ervaren dat je zwangerschap of de geboorte van je kindje echt niet die roze wolk is dan komt het even hard binnen. Je gaat piekeren, je hebt last van schuldgevoelens en slapeloze nachten en je zinkt steeds dieper weg in die brij wat een zwangerschaps- postpartumdepressie kan zijn.

Vaak zijn het vooral onze gedachten die ons van alles wijs proberen te maken.

Maar is die gedachte realistisch? Vaak is dit niet het geval.

Voorbeeld: je voelt je een waardeloze moeder/vader. Is dit echt zo, of is het slechts een gedachte?

Met Mindfulness kun je nieuwe vaardigheden aanleren waarmee je je gedachten leert veranderen.

Mindfulness betekent dat jij in staat bent je aandacht rechtstreeks te leren richten op dat wat jij nu aan het doen bent, terwijl je dit doet. Je leert jezelf beter afstemmen op dat wat er gebeurt in je lichaam, geest en de buitenwereld. Hoe mooi is dat?

Tijdens mijn begeleiding aan ouders maak ik dus gebruik van Mindfulness. Dit is vooral het leren leven in het hier en nu.

Ik help je je gedachtegang te stroomlijnen en help je met oefeningen die jezelf kunt doen. Ik help je je gedachtegang te stroomlijnen en help je met oefeningen die jezelf kunt doen.

Hierdoor kun je als je de paniek voelt opkomen zelf middels een ademhalingsoefening zelf weer tot rust komen bijvoorbeeld.

Mindfulness in combinatie met lekker buiten bewegen is een aanrader, je hoeft niet gelijk aan de medicatie. Problemen moet je bij de wortel aanpakken. Soms moet je eerst iets doen aan symptoombestrijding om dit verder op te pakken.

Je arts moet wel groen licht geven wat medicatie betreft. Een samenwerking met je huisarts is dan prettig, gewoon op de hoogte zijn van mijn begeleiding is dan al voldoende. Een verwijzing is niet nodig.

Iedere ouder-kind combinatie is uniek en heeft zijn eigen aanpak. Iedere postpartumdepressie is anders, iedere (vroeg)geboorte is anders.

Ik ben gewend dit per persoon te bekijken en samen te kijken naar dat wat jij en je gezin nodig hebben.

Ik help vrouwen en hun gezin bij stress, angst, zwangerschaps-postpartumdepressie, trauma, vroeggeboorte, etc…

Maak hier je afspraak

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: