Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Ieder mens is uniek en iedere moeder is uniek en goed voor haar kind zoals zij is. Vandaag vieren we weer Moederdag. Niet voor iedere vrouw is dit een dag van liefde en blijdschap helaas.

Moederdag is een dag om het moederschap te eren. In onze maatschappij vieren we Moederdag met bloemen, cadeautjes en ontbijtjes op bed, de kinderen maken iets leuks en zingen een liedje. Maar in de klassieke oudheid werd Moederdag ook al gevierd.

In1907 besloot Ane Marie Jarvis te promoten als een dag van waardering voor moeders. ( bron: Wikipedia).

Maar Moederdag is naast een dag vol vrolijke blijdschap ook voor veel vrouwen een dag waar ze liever met een boog omheen willen lopen en deze dag willen overslaan. Zij vieren geen Moederdag omdat ze hun kindje hebben verloren. Daar is de vrouw die wel graag moeder had willen worden maar helaas geen kindje mocht krijgen. De moeder die haar kinderen niet kan en mag zien etc… Voor hen is dit vaak een beladen dag.

Zelf roep ik al jaren dat ik Moederdag niet vier, ja vroeger toen de kinderen klein waren vond ik al die kettingen, handjes op klei en ontbijtjes super. Ik was een moeder die niet wilde dat haar kinderen zich verplicht zouden voelen hun hele leven met Moederdag achter mij aan te kleppen. Ik vind het leuker als ze zo spontaan komen. Zelf ga ik sinds jaar en dag altijd naar mijn moeder en schoonmoeder, anders voelt het niet goed voor mij. Ook zei zeggen voel je niet verplicht. Nu is mijn lieve schoonmoeder erg ziek en ben ik blij dat ik toch kan gaan, ik zie hoe dankbaar ik mag zijn dat ik nog Moederdag kan vieren met mijn moeder en schoonmoeder.

Het is een dag van je liefde voor elkaar laten blijken, gezelligheid, blij zijn met en voor elkaar.

Iedereen mag gelukkig zelf weten hoe hij het invult die dag, belangrijk is dat dit goed voelt voor jezelf. Zelf ging ik  nadenken door het lied van Karin Bloemen: Geen kind meer, toen dacht ik ja dat is zo, als je moeder er niet meer is weet niemand meer dat je met poppen speelde en hoe het was.

Daarom vier ik toch Moederdag, nu het nog kan en ze er nog zijn.

Ik wens iedereen een fijne dag vandaag en voor hen die Moederdag niet kunnen of mogen ervaren veel sterkte.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: