Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

 

Van de week is in Groningen voor het eerst de vondelingenkamer gebruikt. Hier kunnen vrouwen in nood hun kindje een veilige plek bieden en hulp krijgen. De moeder van de desbetreffende baby heeft contact opgenomen met de vrijwilligers van de stichting Beschermde Wieg in Groningen. Deze stichting is opgericht door Barbara Muller in Dordrecht en heeft inmiddels vier van deze vondelingenkamers in het land.

Wat fijn dat deze jonge moeder deze weg heeft gekozen, zij is geholpen door een vrijwilliger van de stichting en begeleid door een verloskundige, de baby kwam gelukkig gezond op de wereld en is overgebracht naar het Martini Ziekenhuis in Groningen. De baby is ondergebracht in een crisispleeggezin.

Deze vorm van hulp is strafbaar in ons land. Er staat een celstraf van ruim vier jaar op en een boete van ongeveer 20.000 euro. “Daarom strijden wij voor een gedeeltelijke wetswijziging. Een moeder die haar baby veilig en anoniem achterlaat mag niet langer bestraft blijven. Twaalf EU landen gingen ons daarin al voor”, aldus Muller. Volgens haar worden elk jaar twee levende en zo’n vier dode vondelingen ontdekt op straat, in vuilcontainers of in boodschappentassen.

Bron: Beschermde Wieg

Daarom is er spontaan een actie gestart met een oproep deze te tekenen en te delen http://www.petities24.com/vervolg_moeder_en_stichting_beschermde_wieg_niet?wh

Deze moeders en hun kinderen moeten niet vervolgd worden en de hulpverleners net zo min.

Een moeder heeft een veilige plek nodig om haar kind te krijgen en op te laten groeien. Kan zij dit niet bieden en kiest ze voor deze uitweg, laat het dan deze mogelijkheid zijn en niet weer een overleden baby die gevonden wordt op een naargeestige plek.

Ook oordelen en veroordelen van deze moeders mag niet gebeuren. Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin hij of zij het niet meer ziet zitten. Door mensen hulp te beiden en niet door te straffen kan veel leed worden voorkomen.

Djoke.nl

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: