Over mij

Hoe het begon.

Ik ben geboren in Steenbergen en opgegroeid in Zwolle. Ik ben niet bang om te verhuizen en heb dat samen met mijn gezin vaak gedaan, ook om de werkzaamheden van mijn man. Ik ben nu 63 jaar en ik houd enorm van het leven. Wij wonen op de Veluwe, in Apeldoorn in een heerlijk huis. Dicht bij de kroondomeinen en de weilanden en toch zijn we ook snel in de stad.

Wat maakt mij nu Djoke?

Ik ben wie ik ben en ik houd van zijn zoals je bent. Ik ben altijd mezelf en ben enthousiast, energiek en krachtig. Mijn passie ligt bij de geboortezorg, de moeder en haar gezin. Als jong kind sjouwde ik altijd met poppen en toen mijn zusje geboren werd was ik al 9 jaar en ik vond het prachtig, ik liep de kraamverzorgster de hele dag achterna. Al jong wist ik dat ik kraamverzorgenden wilde worden en jong moeder van een groot gezin.

Ik vind dat iedere mens uniek is en er mag zijn zoals hij of zij is. Ik ben al 47 jaar samen met mijn man en we hebben vier kinderen en veertien kleinkinderen. Ik leerde op mijn 15e mijn man kennen en trouwde toen ik 18 werd en toen ik 26 was hadden we vier kinderen. Ik was toen wel een zwangerschapsdepressie en vier postpartumdepressies verder helaas.

Dit alles ligt ten grondslag aan dat wat mijn hart heeft. Er zijn voor de moeder en haar gezin rond zwangerschap en geboorte, vooral als er sprake is van psychische klachten.

Het is mijn weg om moeders en hun gezin te steunen als er sprake is van zwangerschaps-postpartumdepressie, stress, angst, etc… Ik wil jou helpen om meer ontspannen te zijn in het moederschap en daar waar nodig je door een lastige periode heen te loodsen. Gezond moederschap begint bij jezelf is mijn ervaring.

Ik houd van reizen, leren, lezen, schilderen, mijn tuin, theater, uit eten gaan, kamperen, fietsen en wandelen. Ik eet graag dropjes, chocola, moorkoppen en friet.

Ik ben actief, maar kan ook zeer rustig zijn en goed luisteren en genieten van de stilte. In mijn werk hoor ik regelmatig dat mijn rust zo fijn is. Ik heb veel geduld.

Kortom, ik ben uniek, net als jij bent. Je mag er zijn, zoals je bent, om wie je bent en dat je er bent.

Waarom Djoke.nl?

Mijn missie en passie is het helpen van ( aanstaande) ouders als de roze wolk anders kleurt en er sprake is van stress, angst, een zwangerschaps-postpartumdepressie, miskraam, abortus, trauma en vroeggeboorte.

In november 2011 schreef ik al mijn teksten en op 1 februari 2012 maakte ik mijn droom waar, ik liet me inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Djoke.nl was geboren. Ik wilde een steun in de rug zijn voor moeders en hun gezin, als die roze wolk anders kleurt.

Afgelopen zomer mede door Corona ben ik gestopt, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb me weer laten inschrijven en mijn werkzaamheden voortgezet en uitgebreid.

Dit was waar ik vanaf 1978 al aan liep te denken, ik kreeg zelf mijn eerste Postpartumdepressie en er was geen hulp voor handen. Gelukkig had ik een fantastische huisarts die iedere dag bij me kwam en me er doorheen heeft gesleept en ik dacht toen al, later wil ik deze vrouwen helpen. Ik wist toen nog niet dat ik totaal vier keer een PPD zou krijgen te verwerken met mijn gezin.

Ik heb me omgeschoold in 2003 en ben eerst gaan werken als kraamverzorgende en vanaf 2012 deed ik beide, kramen en moeders en hun gezin begeleiden. Hiervoor heb ik veel studies gevolgd om bekwaam te zijn en te blijven. Ik leer nog steeds om mijn kennis en vaardigheden up to date te houden. Naast het begeleiden van de moeders en hun gezin geef ik ook trainingen aan zorgprofessionals die meer over deze onderwerpen willen weten. Ik ben ook gespecialiseerd in het gebruik van essentiële oliën en ben gediplomeerd aromatherapeut.

Wil jij eens met mij van gedachten wisselen dan ben ik daar altijd toe bereid.

Maak dan je afspraak via het contactformulier op de site. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Contact

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: