Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Als je net bevallen bent wil je graag op die roze wolk zitten, maar soms gaat het mis en krijg je te maken met een postpartum (natale) depressie. Als je al aarzelend meldt aan je omgeving dat je je niet blij voelt, hoor je vaak dat je toch alles hebt wat je wilde, lekker thuis bij je kind kunt zijn en dat het er nu eenmaal bij hoort.

Maar je hoeft je niet zo te voelen, het eerste wat belangrijk blijft, is er voor uit te komen dat jij je niet goed voelt.

Voor de mensen om je heen is het belangrijk dat ze je gevoelens serieus nemen. Deze moeten niet van tafel worden geveegd met woorden en argumenten waar jij niks mee kunt.

Het is belangrijk dat er naar je geluisterd wordt, maar ook dat jijzelf eerlijk kunt en mag zijn over hoe je je voelt. Het moederschap is een levensgebeurtenis die veel impact heeft op vrouwen. Dat je daar aan moet wennen hoort erbij. Je kunt deze gevoelens ervaren zonder gelijk een postpartum depressie te hebben. Maar blijf je na de kraamtijd je ongelukkig voelen en weet je alles even geen plek te geven, trek dan aan de bel bij je partner, familie, vriendin of iemand waar jij vertrouwen in hebt. Voel je je echt depressief ga naar je huisarts en maak het bespreekbaar. Je hoeft je niet zo te voelen, er is iets aan te doen. Maar het benoemen en bespreekbaar maken blijft stap 1 en die is vaak zo moeilijk. Maar het getuigd van kracht om het te uiten, dat is de eerste stap op weg naar je herstel.

Djoke.nl hanteert geen vaste werktijden en je kunt altijd terecht 24 uur per dag, zeven dagen per week, ik zal altijd zo snel mogelijk reageren als je belt of mailt.

djoke.nl@gmail.com of 06-44568443

Het eerste gesprek is gratis.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: