Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Met mijn praktijk Djoke.nl begeleid ik meer dan tien jaar ouders. Regelmatig hoor ik dat ze soms spijt hebben van het moederschap. Dit is een groot taboe. Maar deze vrouwen houden wel degelijk van hun kind(eren). Maar het valt ze ook vaak tegen en hadden het anders voor zich gezien. Marloes gaat een documentaire maken over dit onderwerp en het zou fijn zijn als jij je gevoelens wilt delen en zodoende ook dit taboe te helpen slechten. Dus wil jij over dit onderwerp meepraten neem dan contact op met Marloes of mij, dan zorg ik dat het daar terecht komt.

Gezocht: eerlijke verhalen voor taboedoorbrekende documentaire over ‘Spijtmoeders’. 

Mijn naam is Marloes Beens en ik werk als researcher aan een documentaire voor Videoland.

Vorig jaar heb ik voor Videoland de documentaireserie ‘De Wereld van Eva’ gemaakt, over taboes rond het moederschap.

Momenteel ben ik een andere documentaire aan het researchen, over een nóg groter taboe: spijt van het moederschap.

Dit onderwerp zit enorm in de taboesfeer: er zijn pas enkele onderzoeken in het buitenland naar gedaan.
Uit enquêtes in het buitenland (Engeland, Polen, Duitsland) blijkt dat 8%-10% van de moeders niet opnieuw zou kiezen voor het moederschap als ze het over mocht doen. Dit betekent dat er wereldwijd miljoenen moeders zijn die kampen met soortgelijke spijtgevoelens. Belangrijk punt: deze moeders houden allemaal zielsveel van hun kinderen, maar vinden dat ze te veel van zichzelf hebben moeten opofferen voor het moederschap. De gevoelens en van liefde en spijt kunnen dus naast elkaar bestaan.

In de huidige samenleving waarbij het moederschap vaak wordt gezien als ‘het hoogst haalbare’ mogen deze spijtgevoelens niet bestaan en al helemaal niet worden uitgesproken. Daarom ben ik op zoek naar vrouwen die dit wél durven uit te spreken en (anoniem) hun verhaal bij mij willen doen. Hopelijk kunnen we op deze manier dit onderwerp uit de taboesfeer halen, want de enkele onderzoeken over dit onderwerp bewijzen dat het wel degelijk bestaat.

Dus ben/ken jij iemand met soortgelijke gevoelens? Ik hoop graag van je te horen via de mail. Ik zal er – uiteraard – vertrouwelijk mee omgaan.

Met vriendelijke groet,

Marloes Beens

Redacteur / Researcher

Kale Jakhals Producties

Marloes@kalejakhals.nl

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: