Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Je kent het misschien wel? Je loopt ergens langs waar het heerlijk ruikt en het roept gelijk een herinnering bij je op. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Zelf houd ik enorm van de geur van lavendel, deze staat voor een gelukzalig vakantie gevoel in de Provence.

Geur, herinnering en emotie zijn samen verbonden. Geuren gaan direct naar ons limbische systeem, je bent je daar meestal niet van bewust, veel speelt zich af in ons onderbewuste. Als Aromatherapeut zet ik geuren vaak bewust in, hiermee kan ik invloed uitoefenen op bijvoorbeeld angsten, stress, (post)partum depressie, bij concentratiestoornissen, ADHD, ADD etc… bij dementie, voor vrouwen in de overgang, maar ook om gewoon te genieten van geuren en een heerlijke massage. Ik denk dat als iedereen zich regelmatig zou laten masseren met essentiële oliën de wereld er liefdevoller zou uitzien. Je kunt met deze inzet van oliën zowel lichamelijk als mentaal mensen ondersteunen. Hoe mooi is dat?

De essentiële oliën die ik gebruik in mijn praktijk zijn puur en natuurzuiver. Door deze essentiële oliën in te zetten terondersteuning en bij de massages die ik geef worden de hersenen direct en indirect beïnvloed.

Denk eens aan roos, lavendel en sinaasappel, deze zorgen voor een verandering in de hersengolven en zorgt zodoende voor een ritme van rust en kalmte.

Zou je basilicum, rozemarijn en zwarte peper gebruiken dan worden de hersengolven gestimuleerd tot activiteit en zorgen deze ervoor dat dit opwekkend werkt (bron drs. Harmen Rijpkema).

Zo kan een aromatherapeut met essentiële oliën op maat aangepast aan de persoon, mensen goed helpen en ondersteunen. Ook wordt er dan na een periode van gebruik een keer een andere olie ingezet om de effecten te bekijken die dan ontstaan. Als je steeds dezelfde olie gebruikt wen je eraan en dan is het goed eens iets anders in te zetten.

Zou je bij depressie steeds dezelfde olie in de diffuser doen dan ga je dit daaraan koppelen, afwisseling is dan goed.

Het is belangrijk dat je de olie die ingezet gaat worden zelf ook lekker vindt ruiken. Soms vindt je iets echt niet lekker en kan het dan juist datgene zijn wat je nodig hebt.

Ik heb laatst een zwangere vrouw gemasseerd die een afkeer had van een olie. Zij was al maanden extreem misselijk en niets hielp, na de massage had ze even geen last van misselijkheid. Ik heb een olie mengseltje gemaakt en de misselijkheid nam af. Kijk, dat vind ik nou zo mooi aan dit vak.

Voor iedereen is het gebruik van essentiële olie anders, het is maatwerk.Wat de ene persoon prettig vindt en er goed op reageert, kan voor eenvriendin weer anders uitpakken. Dit is erg boeiend.

Zelf zet ik de aromatherapie in ter ontspanning, zwangerschaps- en kraambedmassages, ontspanningsmassages maar ook bij (post)partumdepressie, zwangerschapsdepressie, rond de geboorte voor moeder enkind, tijdens de overgang, bij dementie en vooral preventief.

Wil je meer weten over deze massages met essentiële oliën of kan ik op een andere manier iets voor je betekenen, schroom niet en neem even contact met me op.

Contact

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: