Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Het is meer dan 2000 jaar geleden. Jozef gaat met zijn vrouw Maria op weg om hen te laten registreren in Bethlehem. Maria verwacht haar kindje ieder moment en het is een zware en barre tocht die zij moeten afleggen. Uiteindelijk krijgen zij een plekje in een stal waar baby Jezus wordt geboren.

Ruim 2000 jaar later zijn er weer veel mensen onderweg, zij zijn op zoek naar warmte, liefde, veiligheid, betere mogelijkheden voor hun kinderen. 

Daar worden in Boedapest onder een brug en in een metro twee kindertjes geboren. Het is koud, nat er is geen veilige plek en zeker geen warmte. Ze worden niet vervoerd naar het ziekenhuis en ook de moeder die een te vroeg geboren baby kreeg stond al snel weer buiten met haar kindje. Er is voor hen geen plek in de herberg die wereld heet.

Wat is er anders dan eeuwen geleden. Nog steeds blijven mensen letterlijk in de kou staan en worden verguisd. In de vluchtelingenkampen zijn schrijnende situaties, waar je een varken nog niet in wilt laten wonen.

Met pijn in mijn hart zie ik dit aan. Wat leven wij in luxe, onze kinderen hebben warme huizen, bedjes, voeding genoeg, speelgoed en groeien op in een achterlijk luxe wereld.

Vanmorgen deed ik boodschappen, wat is er veel te koop, we slaan massaal in, raken in de stress van alles wat moet gebeuren. En dan rijd ik nog even naar Intratuin voor een bloemetje, daarnaast staat de circustent met al zijn prachtige lampjes, en ook daar staat het vluchtelingententenkamp, een schrijnend contrast. Niemand die zijn huis en haard verlaat uit luxe. Wat zou jij doen als je je kinderen geen goede en veilige zorg kunt geven?

Ik zou willen dat ieder kind in een warme en veilige wereld mag opgroeien, dat is de kerstgedachte voor mij en niet al de luxe en het eten, het leven draait om veel mooiere dingen. De mens is uniek en tegelijk ook hetzelfde. Iedereen wil liefde en “warmte” ervaren en een veilige plek om te wonen..

Ik wens iedereen Prettige Kerstdagen vol “warmte”. liefde, veiligheid, rust en familie en vrienden om zich heen. En voor 2016 een veilig, gezond en gelukkig jaar.

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: