Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Vandaag is het Wereldlichtjesdag.

Vanavond worden overal op de wereld kaarsjes aangestoken om een overleden kindje te herdenken. Bij ons in Nederland gebeurt dit om 19.00 uur.

Het initiatief hiervoor is ontstaan in de negentiger jaren in Amerika, door de verschillen in tijdzone branden op wereldlichtjesdag elk uur ergens op de wereld kaarsen voor een overleden kind.

Er is veel verdriet onder mensen die een kind moeten missen. Baby’tjes van iedere leeftijd worden herdacht, ook de kindjes die door vroeggeboorte zijn overleden. Maar ook de kinderen die niet geboren werden doordat de moeder een miskraam kreeg.

Er ontstaat na een miskraam of vroeggeboorte ook een enorme leegte. Maar ook voor de kinderen die overleden op latere leeftijd, een jong kind,een puber, jong volwassenen of een volwassen kind. Iedereen ervaart dit verdriet op zijn of haar eigen manier.

Lichtjesdag is er voor iedereen die een kind moet missen, maar ook voor broers, zussen, familie, opa’s en oma’s, leerkrachten, verpleegkundigen en andere betrokkenen.

In Apeldoorn wordt de bijeenkomst voor de 7e keer in Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan 21 georganiseerd door Anita Reijerink van Amelius en Nicole van den Bos van [mooi] afscheid. Bij binnenkomst kunnen gedachten of mooie woorden opgeschreven worden op een vlindertje en deze worden opgehangen in de WereldLichtjesdag-boom die op de herdenkingsplek staat.

Dit jaar wordt er voor de aanwezige kinderen een activiteit georganiseerd.

Herdenken gebeurt door heel veel kaarsjes te branden en te luisteren naar troostende woorden en muziek. En bijna overal ter wereld wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” van Karen Taylor Good ten gehore gebracht. In Apeldoorn wordt het live gezongen door Nadita Alferink.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn. Om 18.45 uur starten we en de herdenking duurt ongeveer een uur en we sluiten af het ontsteken van vele sterretjes.

Het is buiten, dus houdt u er rekening mee dat u zich warm kleedt.

Bron: RTV Apeldoorn

Deel dit artikel op jouw favoriete social media kanaal of via Whatsapp…

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: