Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Vandaag kleurt de wereld paars om aandacht te vragen voor het prematuur geboren kindje. 

Wereldwijd wordt 1 op de 10 kinderen te vroeg geboren. Daarbij komen jaarlijks 1000 baby’s te overlijden aan de gevolgen van vroeggeboorte. Zowel de baby als de ouders zijn er niet klaar voor om al geboren te worden. Als ouders kom je in een achtbaan van emoties terecht, je zit in een trein die niet stopt en je weet niet waar je zult uitkomen. Het is niet te plannen waar deze trein stopt, wat je onderweg tegen zult komen en waar het eindpunt is.

Op deze dag 17 november 2017 steken de Samenwerkende organisaties deze ouders een hart onder de riem. Het thema is dan ook; “Samen Zorgen”.

Honderden vrijwilligers zetten zich vandaag in om ouders tot steun te zijn, hen een hart onder de riem te steken en te laten voelen dat ze niet alleen staan.

Gebouwen kleuren paars, er zijn veel mooie acties. Voor meer: wereldprematurendag 2107/ couveuseouders.nl

Zelf mag ik vandaag bij de opening zijn van de nieuwe afdeling neonatologie in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten namens stichting wereldprematurendag.

We gaan geurdoekjes uitdelen aan ouders die gemaakt zijn door couveuseouders die hen een steun in de rug willen geven en hen laten weten dat er aan hen gedacht wordt. https://beta.prematurendag.nl/geurdoekje/

Landelijk gebeurd er veel en er worden taarten uitgereikt, boekjes gedeeld, foto’s gemaakt en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op wereldprematurendag 2107/ couveuseouders.nl

Vandaag is het feest WERELDPREMATURENDAG 2017

De dag van kwetsbare,maar ook krachtige kinderen en hun ouders.

Ik wens iedereen een waardevolle en liefdevolle dag.

 

Leestips: Een aap is geen giraf / Bianca de Ruijt http://www.eengirafisgeenaap.nl/

Inanna over vasthouden en loslaten rond een vroeggeboorte/ Annemarie C. Klanderman

Jip een krachtig mannetje https://dekrachtvaneenkind.wordpress.com/

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: