Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Je voeten zijn ontzettend belangrijk en kwetsbaar. Ze brengen je dagelijks waar je naartoe wilt lopen. Maar wij zorgen niet altijd even goed voor onze onderdanen. Sommige mensen vinden hun voeten zelfs vies en niet mooi. Maar als je eens goed kijkt naar je voeten en bedenkt waartoe zij in staat zijn, dan voel je je alleen maar dankbaar. Zelf heb ik heel wat babyvoetjes verzorgd tijdens mijn werk als kraamverzorgende, perfecte voetjes. Maar bij het ouder worden komt daar vaak een verandering in. Het is belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Wees trots op ze, ze dragen je tijdens je leven heel wat keren de wereld rond qua afstand. Maar ook voor mensen die om wat voor reden niet kunnen lopen is goede voetzorg belangrijk.

Zorg jij goed voor je voeten?

Voeten zijn je fundament, je staat erop, je loopt zoals ik al eerder vertelde tijdens je leven een paar keer de wereld rond. Je voeten zitten ingenieus in elkaar, ze zijn kaarten van je lijf. Dus alle reden om goed voor je voeten te zorgen.

Het is belangrijk om je voeten dagelijks goed af te spoelen met lauwwarm water. Het is belangrijk om je voeten goed af te drogen, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te vermeerderen.

Regelmatig je voeten scrubben om de dode huidcellen te verwijderen vinden je voeten heerlijk en ze worden er lekker zacht van. 1 keer in de 2, 3 weken is genoeg. Je huid vernieuwt zich iedere 3 weken. Neem ook eens wat vaker een voetenbadje ter ontspanning.

Vijf tips voor je voetverzorging:

  • Wees lief voor je voeten en spoel ze dagelijks af met lauwwarm water, gebruik een crème of olie en zorg dat er geen alcohol in je crème zit. Dat droogt je voeten uit
  • Neem regelmatig een voetenbadje
  • Masseer je voeten dagelijks, ze dragen je de hele dag
  • Knip je nagels recht af met een nageltang
  • Breng bij het lakken eerst een basislak aan
  • Je kunt je nagelriemen dagelijks behandelen met een wattenstaafje met een druppel tea tree en citroenolie

En als extra tip, ga eens lekker naar een pedicure

Recept om te scrubben:

Kopje zeezout

Half kopje olijfolie of kokosolie, jojoba/amandelolie

5 tot 15 druppels etherische (essentiële olie) naar keuze

Kies een pure en natuurzuivere olie.

Ik vind in de lente/zomer grapefruit, mandarijn, lavendel, rozemarijn ( niet bij hoge bloeddruk), bergamot heerlijk, maar je kunt hierin je eigen keuze maken.

Na het scrubben neem je een ontspannen voetenbadje, maar beide kan ook afzonderlijk natuurlijk. Scrubben kan ook onder de douche. Masseer je voeten daarna lekker met een balsem.

Recept voetenbad:

Neem een eetlepel honing, een eetlepel hydrofiele of neutrale badolie en voeg daaraan 5 tot 10 druppels essentiële olie aan toe. Doe dit in lekker warm water en genieten maar. Je kunt ook magnesiumvlokken toevoegen aan je bad, verse bloemblaadjes, etc…Maar los wel altijd de essentiële olie op in hydrofiele of neutrale badolie.

Recept voor een voetmassage:

Neem een vette plantenolie, zoete amandelolie of 10% jojoba olie en 90% amandelolie

Maak 50 ml klaar in een flesje en voeg hieraan 10 tot 12 druppels essentiële olie toe naar keuze

Je kunt hier wel een paar keer mee doen. lekker voor het naar bed gaan, kies dan voor rustgevende olie zoals lavendel, mandarijn, sinaasappel, vetivar of iets wat je zelf lekker vind. Experimenteer lekker met alle geuren en olietjes die je hebt. Kies voor pure en natuurzuivere producten. Maar bovenal geniet van je voetmassage.

Voetpakking:

Je kunt voor een klei of leempakking kiezen en hier een paar druppels essentiële olie aan toevoegen, maar je zou ook een mengsel van Aloë Vera kunnen nemen. Neem een eetlepel vette plantenolie, een eetlepel Aloë Vera en 2 tot 4 druppels essentiële olie naar keuze, lavendel, mandarijn bijvoorbeeld. Meng dit door elkaar en breng dit mengsel aan op je voeten met een kwastje of handschoen. Pak je voeten in huishoudfolie en leg een warme handdoek of deken over je voeten. Laat deze pakking 15 minuten zijn werk doen. Daarna kun je met een warm kompres het overtollige afvegen. Je voetjes zijn lekker zacht en je huid heeft extra voeding gekregen.

Ik hoop dat je jezelf regelmatig zelf kunt verwennen met bovenstaande tips. Geniet van het moment en zet een lekker muziekje op en drink er een kopje kruidenthee bij.

Heb je geen zin om dit alles zelf te doen?

Voor een heerlijke voetmassage ben je altijd welkom bij Djoke.nl.

Klik hier voor een afspraak

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: