Bel Djoke

0644568443

mail Djoke

info@djoke.nl

Openingstijden

maandag tot vrijdag op afspraak

Ik ben erg blij dat deze podcast er is gekomen. Zelf begeleid ik al bijna tien jaar moeders en hun gezin als er sprake is van een zwangerschaps-postpartumdepressie en geef hier trainingen over aan zorgprofessionals. Maar met deze podcast hoop ik net als de makers en alle betrokkenen dat het verder helpt dit taboe te doorbreken. Dat blijkt na al die jaren nog steeds noodzakelijk. Vrouwen blijven het lastig vinden om dit bespreekbaar te maken.

Een op de tien vrouwen krijgt te maken met psychische problemen rond de zwangerschap en geboorte, zoals een postpartumdepressie, angststoornis, psychose, posttraumatische stressstoornis (PTSS) . Wat houdt dit in? Kun je er iets aan doen?

In de vijfdelige podcastserie Zwarte Muisjes • A podcast on Anchor, spreekt journalist Maarten Dallinga met ervaringsdeskundigen en professionals. Zwarte Muisjes werd in opdracht van het ministerie van VWS gemaakt door Maarten Dallinga en Denise Hilhorst (idee en research).

Twee autoriteiten in de geboortezorg – psychiater Mijke Lambregtse-van den Berg (Erasmus MC) en gynaecoloog Marieke Paarlberg (Gelre ziekenhuizen) – voorzien de ervaringsverhalen van context. Ook gaan zij in op het functioneren van de zorg. Volgens beiden zou er meer aandacht moeten zijn voor het voorkomen en behandelen van psychische klachten rond de zwangerschap

Teveel vrouwen worden nu nog van het kastje naar de muur gestuurd ( Djoke.nl)

De thema’s die in de podcastserie aan bod komen zijn:

Kraamtranen, welke psychische problemen rondom zwangerschap en geboorte zijn er en wat is het voor de vrouw en haar gezin om dit door te maken.

Het taboe dat maar op dit onderwerp blijft rusten, waarom is dat en wat heeft het voor effect?

Wat zijn de risicofactoren, wat zijn de gevolgen van psychische problemen gedurende de zwangerschap en geboorte voor de moeder en haar baby in het gezin?

Waar ligt de oorsprong van de psychische problemen?

Wat voor impact heeft het krijgen van een Postpartumdepressie op de moeder en haar relatie met haar partner?

Hoe lukt het de moeder en haar gezin om deze psychische problemen op te lossen en aan te pakken?

Wat heeft zij nodig?

Ik raad je aan deze podcast te beluisteren en als je met een Postpartumdepressie te maken krijgt hulp te zoeken, raadpleeg je verloskundige, huisarts of mij. Ik help je graag op weg om de juiste hulp te zoeken.

Deel deze pagina, het is belangrijk dat veel mensen hiervan op de hoogte worden gesteld.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!
Maak hier je afspraak
%d bloggers liken dit: